Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Szabotázs!

Egy kicsit döcögősen megy az új, államosított tankönyvrendelés-kiosztás, de hát miért éppen ez működne rendben? Még mindig nem sikerült felfogniuk, hogy az államosítással soha nem lett semmi olcsóbb, kevésbé bürokratikus és gördülékenyebb.
Az olyan – tényleg teljesen bizarr – kijelentésekre már fel sem kapjuk a fejünket, hogy azért kellett államosítani, hogy „nonprofit legyen a rendszer„, erre a Könyvtárellátó Nonprofit (!!!) Kft. beszedi előre a szülőktől a tankönyvek árát a nyáron, de a kiadókat csak a tankönyvek kiosztás után, októberben fizeti ki.
Elnézést kérek, államtitkár asszony, az én számlámon nem kamatozhat pár tízmilliárd forint 3 hónapig, szigorúan nonprofit alapon?!

Az oktatási államtitkárság azt is meghatározta, hogy a tankönyveket csak szeptember 2-án, az osztályfőnöki órán szabad kiosztani. Pont. A régi, bűnös rendszerben ugyanis el kellett menni egy meghatározott napon az iskolába a tankönyvekért valamikor augusztus végén, volt idő átnézni, bekötni a könyveket. Most biztos sokkal jobb lesz, amikor szeptember 2-án az összes (!) könyvet cipelheti haza sz összes diák.
Viszont erről nem tudtak sem a szülők, sem a tanárok, mivel úgy tudták, hogy a tanévkezdés előtti utolsó napokban át tudják venni a gyermekeik tankönyveit., és szinte minden iskolában ezek alapján hirdették ki az átvételi időpontokat. Mondtam volna a szülőnek, hogy nem adom ki a könyvcsomagot, annak ellenére, hogy már kifizette és el is jött érte a meghirdetett időpontban?” – nyilatkozta az egyik tanár a NOL-nak.

Ezért az oktatási államtitkárság levelet küldött Marekné Pintér Arankának, a Klebersberg Intézményfenntartó Központba:

levél.jpg

A régi rend szerinti logika mentén történő tankönyvátadás az új ellátási rend tudatos, vagy nem tudatos akadályozásához, szabotázshoz vezet.

Régi rend, új rend, szabotázs …. Rákosi elvtárs és Kádár elvtárs most biztos boldogan öklözött össze a Pokolban, a szellemük tovább él Magyarországon.

A  Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője ügyvivője szerint a tankönyvek átvételénél még egy fontos kérdés merül fel, amit kifelejtettek a minisztériumban ülők – ez pedig az átvételt igazoló szülői aláírás. „Nem tudni, hogy mi lesz: jön a szülő is az első osztályfőnöki órára szeptember másodikán, hétfőn reggel? Vagy az elsős az apja/anyja helyett aláírja, hogy átvette a könyvet?

Jó kérdés, ez nyilván szintén szabotázs!

Mi mást is küldhetnénk Sipos Imre helyettes államtitkárnak úrnak, mint az alábbi számot:

Megosztás