Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Zenélgetünk, zenélgetünk?

2013.08.25, vasárnap:
A Savaria Karneválon zenéltek az emberek, amikor „valaki felszólította a dobosokat, hogy azonnal hagyják abba amit csinálnak, ugyanis ők nem fizettek helypénzt, úgyhogy nem is játszhatnak itt. A dolgot akkor kezdte mindenki komolyan venni, amikor vagy kéttucatnyi rendőr és biztonsági őr jelent meg a helyszínen, akik benyomultak a tömegbe, kiemelték a zenélőket és a videóban jól látható módon vetettek véget a bulinak.”

A nyugat.hu kommentjei között egyből az első megadja az alaphangot:
„Én mint kívülálló úgy látom hogy ezek a fiatalok hajnali 3-kor bepiálva, v.bedrogozva hangoskodtak! Azért nem ez a karnevál!”

A Nyugat.hu ügyvédje, dr. Szendrő-Németh Tamás barátaival szintén tanúja volt a vasárnap hajnali, Képtár előtti rendőri intézkedésnek. Megerősítette, hogy „látták, amint a Képtár előtti bódéhoz közel két tucat rendőr érkezik egy csapatban, behatoltak a tömegbe, majd kiráncigáltak onnan négy-öt embert. A tömegben riadalmat és felháborodást keltett a kétperces rendőri akció, hiszen a rendőrök leteperték a földre a dobosokat és rátérdeltek a hátukra. Ezután a Zrínyi utca felé elvezették az embereket. Nem tudta senki, miért történt mindez, azt találgatták, vajon milyen bűncselekményt követhettek el, hogy ilyen durva rendőri intézkedésre volt szükség ellenük. Azóta azt is megtudta, hogy a dobosokat korábban figyelmeztették a rendőrök, hogy ne zenéljenek, de azok nem hagyták abba, ezért volt szükség arra, hogy „elvezessék őket”.”

2013.08.25, vasárnap: 
A bíróság által jogerősen betiltott Magyar Gárda megalapításának hatodik évfordulójára emlékeztek az utódszervezetek képviselői vasárnap délután Budapesten. A mintegy százötven megemlékező rendőri felvezetéssel indult el a Kodály köröndtől az Andrássy úton a Hősök teréig. A megjelent utódszervezetek tagjai zárt alakzatban sorakoztak fel a téren, mindannyian saját szervezetük egyenöltözékében, amelyek közül volt olyan is, amelyik a betiltott Magyar Gárda ruházatára hasonlított.

Meneteltek, avattak, csak a szokásos …:

Megosztás