Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Krisztus felcsúti csapata

Baboss Botond, a felcsúti Nagyboldogasszony-plébániatemplom világi lelkipásztora május elején írt egy cikket, amely Felcsút honlapján jelent meg, és amelynek címe „Felcsút-Foci-Krisztus”. Idézek belőle:


Mi, felcsútiak sokszor találkozunk a jelenséggel, hogy munkatársaink, ismerősök összekötnek bennünket a focival. Érdekes érzés ez, főleg annak, akinek korábban semmi köze sem volt a futballhoz. Rajtunk áll, hogy ilyenkor mi örömmel, és büszkén vállaljuk ezt a közösséget az asszociációval, vagy szemlesütve, kívülállóként vallunk színt e kérdésben. Na de, hogy jön a focihoz Jézus Krisztus?

Jézus Krisztus, vezető edzőként már több mint kétezer éve dolgozik azon, hogy egy nemzetközi csapatot hozzon össze belőlünk. A cél az volna, hogy együtt nyerjünk vele az univerzumkupán. Az ellenfél kemény, úgyhogy nem mindegy hogy hogyan játszunk!

Na igen ám, de ahhoz hogy nyerjünk, mindenkire szükség van!
(…)
Gondoltál- e már arra, hogy Krisztus felcsúti csapatában, velünk focizz?”

A helyi önkormányzat ingyenes havi újsága, a a Felcsúti Hírlap júniusi számában jelent meg a hír, hogy a május 26-ra meghirdetett jótékonysági Mága Zoltán-koncert a hegedűművész és Felcsút elöljáróinak közös döntése értelmében az eredeti időpont helyett az augusztusi 17-i falunapon lesz. Tegnap a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapjára ki is került a bejelentés, miszerint a hegedűművész nevével fémjelzett jótékonysági koncert lesz a felcsúti Nagyboldogasszony-plébániatemplom felújításáért zajló közadakozás részeként, a Puskás Akadémia kollégiuma melletti füves területen augusztus 17-én, szombaton 18 órától. A tájékoztatás szerint a katolikus templom részben közadakozásból zajló felújítása június elején kezdődött, és a tervek szerint augusztus végére fejeződik be; a Mága-koncertre az augusztus 15-i katolikus búcsú (Nagyboldogasszony ünnepe), és az ahhoz kapcsolódó, 16-i és 17-i falunapi rendezvénysorozat keretében kerül sor; és a koncertre ingyenes buszjárat is indul, amely Tabajd-Alcsútdoboz-Felcsút-Bicske-Felcsút útvonalon szállítja az érdeklődőket.

mága_mészáros.jpg
fotó: pfla.hu

Mága nem először látogat Felcsútra: 2011 decemberében már adott ott egy koncertet, amikor is 100 jegyet ajándékozott a helyieknek híres újévi koncertjére, és ígéretet tett a felcsúti óvoda és iskola 500 ezer forintos támogatására, amelyet 2012. február elején át is nyújtott Mészáros Lőrincnek. Mága ekkor kijelentette, hogy szívesen adna egyszer koncertet a kollégium aulájában, de ez sajnos nem jött össze, csak a Puskás Akadémia kollégiuma melletti füves területre engedik be hétvégén.

Ám ennek ellenére is egyértelmű a nagy barátság, melynek megismerése érdekében érdemes elolvasni a Blikk cikkét a 2010-es választási győzelmet ünneplő Fidesz-buliról.

„A Fidesz vezetői a Vörösmarty téren ünnepeltek kora este a szavazókkal, aztán egy budapesti bár felé vették az irányt. A Sinatra Piano bárban este 10-től hajnalig folyt a buli, Pataky Attila énekelt, Mága Zoltán hegedült, a politikusok pedig táncoltak.”

mágaorbánnal.jpg
fotó: magazoltan.hu

„Mága Zoltán (36) sem készült aznap este koncerttel, de a hegedűje mégis előkerült.

– Fantasztikus társaság jött össze, évek óta nem látott barátok is felbukkantak – emlékezett vissza Mága. – Addig-addig rimánkodtak az ismerősök, hogy csak elővettem a hegedűm. Az igazság az, hogy ilyen alkalmakra nem igazán merem otthon hagyni a hangszeremet; arra még nem volt példa, hogy a tokban maradt volna. Fantasztikus vacsorával, rengeteg pezsgővel leptek meg bennünket, őrületes táncos buli volt. Én kizárólag klasszikusokat játszottam, utána pedig Edda-dalokra csápoltam a Fidesz vezérkarával.”

Szóval Mága Zoltán már réges-rég eldöntötte, hogy Krisztus felcsúti csapatában, velük focizik.
Ez persze nem baj, csak már borzasztó unalmas, hogy minden napra jut egy Felcsúttal kapcsolatos hír, mindenki őket támogatja, és még a miniszterelnöki kerti budiból is a stadion látszik.

Megosztás