Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Karas Mónika? Csodálatos választás!

Az Index úgy értesült, hogy „Orbán Viktor órákon belül bejelenti, hogy Karas Mónikát, a Magyar Nemzet és a Hír TV jogászát jelöli a médiahatóság élére.

Már maga az április óta tartó elnökjelölt-keresési kutyakomédia is elképesztő, hogy nem találtak olyan jelöltet, aki megfelel a törvényben található szakmai követelménynek ÉS emellett ugye elkötelezett, megingathatatlan fideszes is. Emiatt lejjebb kellett vinni a szakmai követelményt. A NMHH elnökét ugyanis 9 (!) évre nevezik ki, rendeletalkotási jogkörrel rendelkezik, nem kicsit kulcspozíció egy olyan területen, ahol egy Telenor nem küldi ki ingyen a Belügyminisztérium SMS-ét, „titkos média-összeesküvés zajlik a kormány ellen”, a kereskedelmi híradók már „kritikusak” a kormánnyal szemben és még mindig fenyegető a „balliberális túlsúly” a médiapiacon, ahogy erről remekül tudósít a Magyar Nemzet, s Heti Válasz és a Fidesz-szóvivő …

Ha Orbán Viktor veszít 2014-ben, utána még az ő embere irányítja az NMHH-t.
Ha Orbán Viktor csak 2018-ban veszít, utána még akkor is az ő embere irányítja az NMHH-t.
Sőt, ha Orbán csak 2022-ben veszít, még akkor is az ő embere fogja irányítani az NMHH-t. Igaz, akkor már csak pár hónapig …

Karas Mónika nevét tegnap dobták be a kalapba, de ezek szerint már régebb óta ő a favorit.
Médiajogásznak titulálják, pedig Dr. Karas inkább tűnik ügyvédnek, igen tekintélyes ügyféllistával.
De nézzük sorban, hol és mikor találkozhatunk Karas Mónika nevével az MTI archívumában:

Budapest, 2004. február 17., kedd (MTI) – Sajtó-helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzetet Gál J. Zoltán kormányszóvivő lakásvásárlásának körülményeit illetően első fokon, nem jogerősen kedden a Fővárosi Bíróság (FB).(…) Karas Mónika, a Magyar Nemzet jogi képviselője az ítélethirdetés után az MTI-nek elmondta, hogy mindenképpen fellebbeznek, mert szerinte pontatlan az ítélet.

Budapest, 2004. június 29., kedd (MTI) – Sajtó-helyreigazításra kötelezte első fokon, nem jogerősen a Magyar Nemzetet kedden a Fővárosi Bíróság (FB) a lapban a Kulcsár-üggyel összefüggésben megjelent, a Schönthal Henrik elleni ügyészi nemzetközi elfogatóparancs kiadásának körülményeit is taglaló írás miatt.(…) Karas Mónika, a Magyar Nemzet jogi képviselője az ítélethirdetés után az MTI-nek azt mondta: valószínűleg fellebbeznek.

Budapest, 2005. április 26.
, kedd (MTI) – Nem jogerősen egy év próbára bocsátotta kedden meghozott ítéletében a Pesti Központi Kerületi Bíróság Török Lászlót, a Magyar Nemzet újságíróját, akit kétrendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásban találtak bűnösnek, mert egy 2003-ban megjelent cikkben megrágalmazta az akkor még sportminiszter Gyurcsány Ferencet és a személyéhez köthető céget. (…) A vádlott védője, Karas Mónika azt hangsúlyozta: a cikk szerzője csak Pokorni Zoltán szavait idézte.

Budapest, 2006. január 24., kedd (MTI) – Másodfokon, jogerősen elutasította a Fővárosi Ítélőtábla Gyurcsány Ferenc miniszterelnök keresetét, amelyben a Magyar Nemzet című újság elmarasztalását kérte egy sajtó-helyreigazítási ügyben – mondta el az MTI-nek Karas Mónika, a napilap ügyvédje. A kormányfő tudomásul veszi az Ítélőtábla döntését – közölte Batiz András kormányszóvivő.

Budapest, 2006. február 3.
, péntek (MTI) – Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese első fokon pert nyert a Magyar Nemzet című napilap ellen – közölte a szocialista párt pénteken az MTI-vel. (…) Karas Mónika, a napilap ügyvédje az MTI-nek elmondta: fellebbeznek az ítélet ellen, mert szerinte nem keltettek hamis látszatot.

Budapest, 2006. február 14., kedd (MTI) – A Fővárosi Bíróság első fokon helyt adott Gusztos Péter szabad demokrata képviselő kérelmének a Magyar Nemzet című napilappal szemben indított sajtó-helyreigazítási perben kedden.(…) Karas Mónika, a Magyar Nemzet ügyvédje az MTI-nek elmondta: fellebbeznek az elsőfokú ítélet ellen.

Budapest, 2012. november 29., csütörtök (MTI) – Helyreigazításra kötelezte a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön, jogerős ítéletében a Magyar Nemzetet az április 30-án, Gyurcsány Ferenc plagizált című cikkével kapcsolatban.(…) Karas Mónika, a Magyar Nemzet jogi képviselője ugyanakkor azt közölte az MTI-vel: az elsőfokú döntéssel kapcsolatban sikeres volt a lap fellebbezése abban a tekintetben, hogy a valóságot közölték akkor, amikor azt állították, hogy Gyurcsány Ferenc évfolyamából egyedül a volt miniszterelnök szakdolgozata tűnt el.

Balatonalmádi, 2012. december 18., kedd (MTI) – A sajtószabadság és az adatvédelem összefüggéseiről is hallhattak beszélgetést a Balatonalmádiban megrendezett Korrektúra Médiakonferencia résztvevői kedden. Szóba került még a vidéki rádiók és televíziók bekapcsolódása a közmédia munkájába.(..)
Kaszó Klára, az RTL Klub jogi főtanácsadója szerint is nehezen fenntartható, ha egy tüntetésről csak hosszas utómunkát igénylően, a rendőrök kitakarásával lehet tudósítani. Nagyobb problémának tartotta azonban azt, hogy jelenleg még egy interjút adó személytől is megerősítést kell kérni arra, hogy szerepeltetni lehessen a televízióban. „El kell dönteni, hogy az információszabadság ügye előrébb való-e, mint a közszereplő joga” – fogalmazott, hozzáfűzve: a bíróknak is minden esetben ezt kellene mérlegelnie. 
Karas Mónika ügyvéd is azt a problémát vetette fel: meddig közszereplő például egy politikus. Mint mondta, a bírói gyakorlat szerint, addig, amíg megy a szekér”, ha pedig már tisztsége nélkül, utólag áll bíróság elé, bemutatása jogsértő.

2012:
„A Fővárosi Törvényszék 2012. február 1-én megállapította, hogy a Magyar Nemzet alperes Mayer Aranka felperes személyiségi jogait megsértette, és eltiltotta Magyar Nemzetet a további jogsértésektől, valamint 300.000.-Ft nem vagyoni kártérítést is megítélt felperesnek, alperes perköltségekben való marasztalásával egyidejűleg. (…)Az ügy pikantériája, hogy a Magyar Nemzet ügyvédje az a dr. Karas Mónika volt, aki az Élet és Irodalom elleni sajtóperben a Szárhegy-dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. jogi képviseletét látta el, és amiben elismerte hogy állításai nem megalapozottak, sőt, Karas Mónika ügyvéd létére elismerte, hogy hazudott!”

2013:
„Meglátogatta csütörtökön Habony Árpád a Sziget Eye óriáskereket Budapest belvárosában, és vele tartott Hajdú Péter is. Habony Árpád ügyvédje szerint „igen gúnyos hangnemű” cikkünknek „nyilvánvalóan semmi más indítéka, célja nincs, mint az, hogy olvasói(n)k számára érzelmektől túlfűtött, gyalázkodó ’kommentek’ közreadásához szolgáltassanak alapot”. Az ügyvéd, Karas Mónika azt is kifogásolta, hogy a hír mellé képet is mellékeltünk, pedig Habony Árpád „nem közszereplő” (vastag betűkkel írva – a szerk.), és „nem nyilvános közszereplésen” vett részt, így polgári peres eljárást indítanak a hvg.hu ellen, ha nem távolítjuk el 24 órán belül a képeket.”

Ügyvédként képviselte az V. kerületi önkormányzatot is az atlatszo.hu elleni perben, amiben az önkormányzat helyreigazítást szeretett volna elérni a honlapon megjelent Belváros-Lipótváros: Százmilliók csókos alvállalkozóknak című tavaly februári cikke miatt. A Fővárosi Ítélőtábla a keresetet azonban elutasította és másodfokú ítéletében kötelezte az önkormányzatot 50 ezer forint perköltség megfizetésére.”

Sikerült egy olyan embert kiválasztani a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöki posztjára, aki egyszer egy médiakonferencián mondott 2 mondatot, de védte a Magyar Nemzetet, a Szárhegy-dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft.-t, az V. kerületi önkormányzatot, Rogán Antalt és Habony Árpádot.

Az elnöki tisztségre a miniszterelnök jelölése után Ádár János köztársasági elnök nevezi ki a jelöltet. Mivel az Elnök úr is hasonlóan „független”, mint Karas Mónika, így nagy gond nem lehet …

Mit is lehet erre mondani? Semmit. 

hahaha_fuckyou.gif
Friss:
Hivatalos. Karas Mónika Orbán Viktor jelöltje a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöki posztjára.

Megosztás