Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A Fidesz nem sajnálja Hagyót (és a pénzt se)

Hagyó Miklós 2010 májusától 2011 februárjáig volt előzetesben BKV-s korrupciós vádak miatt. Majd házi őrizetbe helyezték, de később ezt is enyhítették, és a tavaly nyáron kezdődött büntetőperében már szabadlábon védekezhetett.

Még 2010-ben fordult az Emberi Jogok Európai Bíróságához, mert szerinte a magyar hatóságok többszörös jogsértést követtek el ellene: napi 23 órában egy nyirkos és penészes zárkába volt bezárva, emiatt súlyos egészségkárosodást szenvedett; a bíróság nem indokolta kellőképpen, hogy miért kell fogva tartani; korlátozták azt a jogát, hogy feleségével és gyerekével érintkezhessen. Ez utóbbi panaszának nem adtak helyt Strasbourgban, a többinek viszont igen: Az Emberi Jogok Európai Bírósága ítéletében 12.500 euró nem vagyoni jellegű kártérítés és 6.000 euró perköltség megfizetésére kötelezte a magyar államot.

Az áprilisi ítélet július végén jogerőre emelkedett.

Ezt Zsigó Róbert Fidesz-szóvivő így kommentálta tegnap a zánkai sajtótájékoztatón:


„A Fidesz nem tudja őszintén sajnálni Hagyó Miklóst a kényelmetlen zárka miatt.” Zsigó Róbert közölte: aki egy korrupt bűnszervezetet vezet, ahhoz köze van, és Nokiás dobozokkal rohangál, annak valóban kényelmetlen lehet a zárka. „Talán nem kellett volna annyit lopniuk a szocialistáknak” – tette hozzá.
   
A szóvivő úgy fogalmazott: viszonylag kevés ember siratja a Gyurcsány-Bajnai korszak egyik emblematikus figuráját, Hagyó Miklóst amiatt, mert kényelmetlen zárkában töltötte előzetes letartóztatását.
   
Hangsúlyozta: az ítélettel együtt megközelítőleg kétmilliárd forintra emelkedett az az összeg, amit a magyar embereknek meg kell fizetniük a volt szocialista politikus miatt.”

 

Ehhez szeretném hozzáfűzni, hogy nem Robi bazmeg, ezt az 5,5 milliót miattatok kell kifizetni.
Mert elkúrtátok.
Mert nem fogtátok fel, hogy nem pár hónapig kell valakit kenyéren-vízen-penészben tartani, hanem olyan bizonyítékokat találni (nem csinálni!) a bűnösségére, hogy 10-20 évig legyen elkülönítve a társadalomtól és a közpénztől..
Vagy mert csak egy kis showt akartatok. Nagy csinnadrattás letartóztatás, csendes szabadlábra helyezés.

Tavaly februárban írtuk, mikor Hunvald György MSZP-s volt polgármester a belebegtetett 10-15 év helyett másfél év börtönbüntetést kapott elsőfokon, és mivel ennél többet ült, kártérítés járhat neki, plusz két beadványa van a strasbourgi emberi jogi bíróságon is. Szóval tavaly írtuk:

„Csodálatosan alakul az Elmúltnyolcév Nagy Elszámoltatása, az adófizetők pénzéből még mi fizethetünk Hunvaldnak, aki éppen az adófizetők pénzét lopta éveken keresztül. Ha úgy alakulnak a dolgok, akkor Hunvald és Hagyó akár már az MSZP-székházban szurkolhat 2014-ben a pártja választási sikeréért.”

Úgy néz ki, hogy ez bizony szó szerint beteljesül majd tavasszal, hatalmas gratula a NER-nek!

Megosztás