Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Schmuck Andor 1000 órás ultimátuma

A baloldali mester ismét példát mutatott, hogy nincs nyár, nincs uborkaszezon!
Kampány van, tessék “dolgozni”. Ketyeg az óra, és már csak 999 óra maradt az ultimátumból. Röpke 6 hét és kiderül, hogy mi lesz, ha az ellenzék nem teszi magáévá a szépkorúakat Scmuck Andort …

A rezsicsökkentésre itt a csattanós balodali válasz, a húzás mesteri, ki mer erre a csodálatos 15 pontra nemet mondani? 
3 millió nyugdíjas = 3 millió szavazó.

Gordon, Gordon … fogadtad volna el múltkor azt a BKV-jegyet, most meg itt az újabb szopóroller, ezúttal balról.

“Az alkotmány és a demokrácia az európai polgári társadalmak alappillérei. Alapvető célunk ezek helyreállítása! Képviselni akarjuk az elfeledett és elhanyagolt nyugdíjasok érdekeit. Amelyik országnak nincs múltja, annak nincs jövője! Ahol a tisztességes munkában megöregedett nyugdíjas nem érték, ott nincs jövőt építő új nemzedék, csak a valóságshow-k világát majmoló, érték és jövőkép nélküli, kihalásra ítélt generáció. A nyugdíjasok tiszteletének és biztonságának helyreállítása pártunk kiemelt és alapvető célja. Ennek érdekében a következő 15 pontot hirdetjük meg.

1. A társadalombiztosítás és a nyugellátáshoz való állampolgári jogok visszahelyezése az alaptörvénybe, alkotmányba.

2. Személyi jövedelemadó (SZJA) és társadalombiztosítás (TB) mentes nyugdíj.

3. Ingatlan és földalapú állami életjáradék program a szép korúaknak

4. Szépkorúbarát államigazgatás kialakítása. Telefonos információs vonal és ügyintézés a szépkorúak számára. Tapasztalat központok kialakítása.

5. Minden felnevelt gyermek után járó 3%-os nyugdíjbónusz.

6. Családi adókedvezmény bevezetése az egy háztartásban élő szépkorú után.

7. A valóban ingyenes utazás visszaállítása a szépkorúak számára – (65 év felettiek részére).

8. 150 ezer forint alatti nyugdíjak esetén 13. havi nyugdíj differenciált bevezetése.

9. Közgyógyellátásra adott gyógyszer támogatásának 100%-os emelése.

10. Kegyeleti járandóság bevezetése és a szégyenteljes szociális temetés törvénytervezetének minél hamarabbi módosítása.

11. A büntetési tételek szigorítása a szépkorúak ellen elkövetett bűncselekmények, különösen az erőszakos bűncselekmények esetében.

12. Támogatás bevezetése minden olyan civil szervezetnek, akik rászoruló szépkorúak számára ingyenes étkezést biztosítanak, a TAO mintájára.

13. Független és egységes elvek szerint értékelő idősotthon minősítő központ felállítása. Ezzel párhuzamosan a Nemzeti Fogyasztóvédelemi Hatóság jogkörének kiszélesítése, megerősítése.

14. Törvényben szabályozott módon kötelező biztosíték letétbe helyezése az idősotthonok üzemeltetői számára, amely biztosítékot ad a lakók és hozzátartozók számára.

15. Valamennyi önkormányzat évente teljes körű ismertető kiadványt juttasson el a szépkorúak számára, melyben tájékoztatást kapnak a nekik járó és adható támogatásokról, azok mértékéről, igényléséről és formájáról.

Ennek a 15 pontnak a megvalósítása nem a szocdemek privilégiuma. Felhívunk minden pártot és közéleti szervezetet, hogy csatlakozzon hozzánk!
Mi szociáldemokraták érték és nem érdek alapú együttműködésben vagyunk kizárólag érdekeltek, ezért 1000 órát adunk, hogy a Demokratikus ellenzéket alkotó pártok nyilatkozzanak, készek – e, a 15 pontot elfogadni? Tisztelet a nyugdíjasoknak!”

A Mester az ultimátum és a 15 pont mellett gőzerővel készül a Tisztelet Gálára.

Megosztás