Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Tállai könnyezett örömében

A múlt csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a költségvetés általános tartalékából a kormány 400 millió forintot ad az NB I-be frissen feljutott Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft. fejlesztésére. A Mezőkövesd társadalmi elnöke Tállai András, a belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

Zero remek infografikája már körbejárt a neten, úgyhogy ideje „haza” is kitenni:

Az élvonalbeli induláshoz a következők kellenek: ötezer fős lelátó, ebből legalább ezer ülőhely; külön bejáratú vendégszektor; ezer vendégenként tíz WC; új beléptetőrendszer; világítás. Jelenleg a mezőkövesdi pályán ezek közül egyik sincs meg, de a TAO-pénzeknek és az állami támogatásnak köszönhetően meglesznek.

Tállai még február végén beszélt a csapat felújítással kapcsolatos terveiről, és arról, hogy ha esetleg nem készül el a világításuk időben, akkor Diósgyőrben játszanák hazai meccseiket. „A vészhelyzet azonban csak egy-két hónapig tarthat, néhány találkozót érinthet. Ez az egész életem nagy álmának megvalósulását jelentené, ezért azt mondom, hogy bár már itt tartanánk.” nyilatkozta.

Feljutott a Mezőkövesd az NB I-be, tehát élete nagy álma teljesült, emiatt még könnyezett is örömében, pluszpénzt is kap a kormánytól, és nem érti Tállai, hogy miért foglalkoznak ezzel az emberek.

tallai.jpg„Semmi szokatlan nincs abban, ha a kormány egy kiemelkedően sikeres csapatot támogat” – mondta az Origónak Tállai András, aki nem is érti, miért érdeklődnek annyira az újságírók csütörtök óta. A fideszes államtitkár azt állítja, ő maga „szemernyit sem lobbizott” sem a miniszterelnöknél, sem más kormánytagoknál, a támogatási kérelmet a csapat nyújtotta be. Orbán Viktor és közte mindössze annyi szó esett a feljutásról, hogy a kormányfő gratulált a csapat sikeréhez.

„Utálom, hogy mindig mindenhol összefüggést sejtetnek, hogy biztos a fideszes államtitkár intézte el. Hát nem, én ennek a klubnak már akkor tagja voltam, amikor a Fidesz még nem is létezett, és már akkor – 15 éve – az elnöke, amikor még semmilyen tisztséget nem töltöttem be” – dohogott a politikus, aki egyébként 2002-től 2010-ig a polgármestere is volt Mezőkövesdnek. A támogatási igény Tállai szerint egyébként „messze magasabb” volt a kormány által megítélt 400 millió forintnál, de hogy pontosan mennyi, azt nem árulta el.

Viszont a hajdúsámsoni köznevelés feltételeinek megteremtésére, vagyis iskolaépítésre a Zsóry FC-nek megítélt 400 millió forintnál csak picit magasabb összeg, 475 millió jutott.

Megosztás