Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Több ezer dokumentált csatlakozó

Múlt kedden nagyon örültünk, mert a CÖF bejelentette, hogy ősszel újabb békemenet lesz („a brüsszeli baloldal és hazai partnereik ősszel újra látni fogják, hogy mit és milyen erővel üzen a Békemenet”), ÉS már készül a Magyarországot „ellenőrizni” kívánó bizottság létrehozásáról szóló határozat ellen irányuló beadványuk a nemzetközi bíróság felé.

Bár azt ígérték, hogy várhatóan július 15-ig (máig) közzéteszik a beadványt, egyelőre csak egy levelet írtak Martin Schulznak a Tavares-jelentés miatt.

„Martin Schulz részére
Elnök
Európai Parlament

Tisztelt Elnök Úr!
Magyarország polgáraiként úgy ítéljük meg, hogy elérkezett az idő, amikor hangot kell adnunk véleményünknek arról, ami az elmúlt időszakban az Európai Unió Parlamentjében történt.
Hazánk az elmúlt két évtizedben olyan nagyszerű eredményeket tudott felmutatni, amelyekben nekünk, civileknek elvitathatatlan érdemeink vannak.  40 év államszocialista diktatúrát követően saját erőnkre támaszkodva, gyakorlatilag minden külső segítség nélkül kellett felépítenünk egy demokratikus jogállamot, és ez a folyamat, a rendszerváltás mind társadalompolitikai, mind közjogi értelemben a mai napig része a mindennapoknak. Megítélésünk szerint azonban számos közösen elért vívmány veszélybe került Strasbourg „Tavares jelentést” elfogadó, múlt szerdai döntése nyomán.
Meggyőződésünk, hogy az Európai Parlament egy nagyon veszélyes útra lépett. Olyan alapvető elveket sért, mint a nemzeti szuverenitás és önrendelkezés, megkérdőjelezve egyúttal a magyar Országgyűlés döntési kompetenciáját és legitimitását. Az EP ugyanakkor a Koppenhágai Bizottság létrehozására irányuló szándék támogatásával talán még súlyosabb jövőképet vetít előre, felvetve a lehetőségét a visszamenőleges szankcionálásnak, ami álláspontunk szerint elfogadhatatlan.

Tisztelt Elnök Úr!

Kérjük, hogy állítsa helyre az Európai Parlament tekintélyét a magyar emberek előtt és szüntesse meg azt a kettős mércét, amely kézzel fogható módon jelen van az EP Tavares jelentéssel kapcsolatos döntésében. Kérjük, hogy mindenekelőtt ne támogassa a Koppenhágai Bizottság felállítását, amely első sorban egy kontroll és gátlás nélküli zöldpárti képviselő személyes ambícióinak tárgya és célja. Haladéktalanul felszólítjuk egyúttal az EP állampolgári jogokkal, illetve bel- és igazságügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottságát, hogy indítsanak vizsgálatot az Unió tagállamai valamennyi alaptörvényének és közjogi struktúrájának az átvilágítására, amely egyúttal rávilágíthat az elfogadott jelentés visszásságaira és egyoldalú megállapításaira. Álláspontunk szerint ugyanis csupán egy átfogó, minden tagállamra kiterjedő alapvető vizsgálat teremthet tiszta, átlátható helyzetet.
Jelezni kívánjuk ugyanakkor, hogy amennyiben az objektivitás helyreállítására nem tesz kísérletet az EP, illetve realizálódnak a Koppenhágai Bizottsággal kapcsolatos aggodalmaink, mi minden rendelkezésre álló eszközzel fel fogunk lépni ezen jogsértő helyzet felszámolására, beleértve azt a lehetőséget is, hogy az Európai Bíróság előtt kívánunk gátat szabni az Európai Parlament ámokfutásának.

Budapest, 2013. július 12.

A Civil Összefogás Fórum, a Civil Együttműködési Tanácskozás és a Szellemi Honvédők nevében

Csizmadia László
 alapító,  szóvivő”

Mivel annyira bénák, hogy csak bemásolták a levélírásról szóló cikkbe az URL-t, de linket nem tettek alá, segítek: itt lehet aláírni a levelet, ha valaki szeretné.

Viszont van egy nagyon fura dolog abban a cikkben:
„Szeretnénk fölhívni a figyelmet, hogy levelünkhöz – melyet Magyarország és a Kárpát- medence két legnagyobb civil szerveződése szignál – dokumentálhatóan több ezer, önmagát a „Szellemi Honvédelem” mozgalom tagjának valló értelmiségi magánszemély is csatlakozott. Reméljük, hogy azokon kívül, akikhez az üzenet eddig eljutott, még sokan egyetértenek, és az alábbi linkre kattintással minél többen támogatják kezdeményezésünket.”

Nem értem, hogy egy frissen megjelentetett, támogató aláírásokra váró levélhez hogy csatlakozhatott már több ezer ember? Indigó volt a rezsicsökkentő-ívek alatt?

Megosztás