Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A zuglói vécé fényképe nem közérdekű adat

Múlt hétfőn a Bors megírta, hogy a Papcsák Ferenc által vezetett zuglói polgármesteri hivatalban egy 3,8 négyzetméteres fürdőhelyiséget alakítottak ki belső használatra („A helyiség közvetlen ajtóval rendelkezik a folyosóról, a jegyző és a polgármester szobájából. Tehát nem kizárólag a polgármester és a jegyző használja, hanem a folyosó ezen oldalán dolgozók is – írta levelében az önkormányzat.”) 2013 elején, összesen 1 millió 263 ezer 940 forintért.

Nagyon kíváncsi lettem, és bevallom überelni is szerettem volna az Index fotóját Teddy-vécéjéről, ezért még aznap írtam a zuglói polgármesteri hivatalnak egy emailt, aminek ez volt a lényege: „Mivel ez a fürdőhelyiség közpénzből készült, kérem szíveskedjenek róla néhány fotót küldeni részünkre, vagy munkatársunknak lehetőséget biztosítani arra, hogy lefényképezze.”

Tegnapelőtt újra elküldtem ugyanezt a [email protected] címre, másolatba pedig betettem az összes nyilvános zuglói email-címet.

Tegnap megjött dr. Papp Csilla jegyző asszony válasza.

zuglowc1.jpgzuglowc2.jpgzuglowc3.jpg

Hogy miért közérdekű adatigénylésként kezelték a szimpla, érdeklődő emailemet, arra talán az a magyarázat, hogy 3 közadatigénylést nyújtottam be nekik eddig a KiMitTud-on, ebből egynél perre kellett menni az adatokért.

Nagyon hálás vagyok a jegyző asszony alapos válaszáért, de ugyanakkor változatlanul kíváncsi a „komplett, előzetes építési munkálatokat is igénylő, mosdó- és konyharész”re. Ezért újra írtam dr. Papp Csillának:

„Tisztelt dr. Papp Csilla jegyző asszony!

Köszönöm levelemre – amely csupán újságírói érdeklődés volt, nem közérdekű adatigénylés – adott részletes válaszát.

Úgy vélem azonban, hogy a közvélemény leghitelesebb tájékoztatása az lenne, ha nyilvánosságra hoznának a csupán az Ön, a Polgármester Úr, és a dolgozók szűk köre által használt komplett, előzetes építési munkálatokat is igénylő, mosdó- és konyharészről néhány fotót. Akár a felújítás előtti állapotokat is bemutatva. Így mindenki a saját szemével bizonyosodhatna meg arról, hogy a munkálatok a közpénzekkel való felelős, takarékos, és költséghatékony bánásmód jegyében történtek; tehát szó sincs arról, hogy egy közszereplő luxusigényeinek kielégítése érdekében közpénzekből több tízezer  forintos külföldi csempék és szaniterek elhelyezése történt egy néhány m2-es helyiségben, ezzel az egekig növelve a rekonstrukció költségeit.

Kérem ezen érvek szíves mérlegelését.

Köszönettel és üdvözlettel:

Erdélyi Katalin”

Most várom a választ. Meg a fotókat.

Megosztás