Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A rendszer működése stabilizálódott

Hétfőn elindult a kínkeservesen összetákolt magyar e-útdíj-rendszer.
Természetesen bármiféle tesztüzem nélkül, úgyhogy kapásból kétszer lerohadt, amit „terheléses támadásként” kommunikált az ÁAK.

Kedden már azt közölték, hogy „A rendszer működése stabilizálódott”. „Kibédi-Varga Lajos szakmai projektszóvivő hangsúlyozta: a problémák megoldódtak, a forgalom zavartalan. „Minden nagy rendszer indulása okozhat nehézségeket, emellett az informatikai rendszert egy külső támadás érte, amit az informatikusok sikeresen elhárítottak. Emiatt tegnap voltak kisebb üzemszünetek, azóta azonban stabilizálódott a helyzet, és beállt az üzemszerű működés” – mondta. (…) A HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszer az első másfél nap működési tapasztalatai alapján képes arra, hogy megfeleljen az Európai Unió irányelveinek, és megfelelő szolgáltatást biztosítson az úthasználóknak, akik igénybe veszik az útdíjszedési rendszer szolgáltatását.”

De a fuvarozók valamilyen érthetetlen módon nincsenek megelégedve, csak sorolják a problémáikat a rendszerrel:
– online fizetéskor nem lehet áfás számlát kérni
– ha menet közben változik az útvonal, akkor a már előre, de így potyára megvett jegyet nem lehet visszaváltani
– nem a megtett kilométerek, hanem megkezdett útszakaszok után kell fizetniük

Meséltek olyan sztorikat is, hogy az útvonaltervező a várost elkerülő M35-ös autópálya helyett Debrecen főterén keresztül vezette volna a sofőrt, egy másik 60 ezres számlát kapott 72 kilométerért, egy harmadik pedig ezt a csodálatos jegyet egy automatától még hétfőn.

jegy1.jpg

Hát így sikerült ez az e-útdíj-rendszer. Elég vacak, de félő, hogy ha már stabilizálódott a működése, akkor így is marad. Biztos nemsokára irigyelni fogja tőlünk az a szemét EU!

Megosztás