Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Semjén Zsolt megvédi a trafikbotrányt II.

Ma nyitnak a Nemzeti Trafikok. Ünnepeljük ezt a jeles napot egy levéllel és egy képpel.

De előtte egy kis hírösszefoglaló az elmúlt néhány napból:

1, Kocsmát nem lehet nyitni iskola 200 méteres körzetében, de dohányboltot igen
Erről a tiltásról véletlenül elfeledkezett a jogalkotó, így fordulhat elő, hogy iskolák mellett nyílnak trafikok. Persze lehet, hogy csak a fagyit akarják eladni a gyerekeknek, akiknek a védelme a kormánypárt fő érve volt a kezdetektől a trafikbiznisz mellett….

2, A Continental-közeliek taroltak
Több mint 500 nemzeti dohányboltot irányíthatnak júliustól a hódmezővásárhelyi Continental-csoporthoz köthető személyek. A a Continental-csoport vezetői, dolgozói, valamint rokonai egyébként is kiugróan sok trafikengedélyt nyertek, ráadásul több trafikcégben megjelennek kültagként is. Szegeden még Sánta János sógornőjének, Csíkosné Bakos Boglárkának a nyugdíjas takarítónője is 3 trafikos cégben lett kültag és cégjegyzésre jogosult.

3, A vesztesekre senki sem kíváncsi
A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. elkezdte visszaküldeni a trafikkoncessziót nem nyert pályázatokat a benyújtóiknak. Akik már visszakapták a pályázataikat, arról számoltak be, hogy a dokumentumokon nem nagyon látszik, hogy bárki is „forgatta” volna azokat, nincsenek iktatva, lepecsételve, de még az összetűzésnél sem hajolt meg a papír a lapozástól. Viszont ha már nincsenek az ND Zrt.-nél, akkor később nem lehet a nyertes pályázatokkal összehasonlítani őket….A trafikkárosultak 15.000 aláírást is összegyűjtöttek, de Lázár János nem méltatta őket válaszra.

Most pedig jöjjön a múltkori levél folytatása:

semjén1.jpg

semjén2.jpgsemjén3.jpg

És egy fotó:

szalksztmárton.jpg

+1 hír:

Az Országos Választási Bizottság nemrég elfogadta azt a nemzeti trafikosokat támadó trollok által benyújtott népszavazási kezdeményezést, ami arról szól, hogy a dohányboltokban csak dohánytermékeket lehessen árusítani. Ez ugye jónak tűnik így elsőre, de ha összejön a szükséges 200 ezer aláírás, akkor a kormány bevált szokásához híven vagy átnevezéssel oldja meg majd a problémát, vagy a kieső jövedelem pótlására megemeli a dohánytermékek árrését 208%-ra.

Megosztás