Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Nem vicc: tranzakciós illeték elmaradását pótló egyszeri befizetés

Avagy minden idők egyik leghülyébb nevű módosítója, aminek a háttere sem piskóta.

: Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára az mfor.hu kérdésére elmondta, „a pénzügyi tranzakciós illeték alapja jelentős szezonalitást mutat (pl. készpénzfelvétel, valutaváltás). A szezonalitással összefüggésben az év hátralévő részében a bevételek felfutása várható”. Ennek következtében a mostani információk alapján még nem tart szükségesnek intézkedéseket, hiszen az Országvédelmi Alap a GDP 0,6 százalékának megfelelő tartalékot tartalmaz még az esetleges kockázatok kivédésére.

2013. június 17.: Varga szerint azért van szükség a tranzakciós adó növelésére, mert túl okosan reagáltunk, például számlaösszevonásokkal csökkentettük a költségeinket.

Vagyis nem teljesült az elvárt ( = Matolcsy által kiszámolt) bevétel.

majusitranzakcios.jpg

Az emelés mellett még egy módszert kitalált a kormány a helyzet kezelésére.
Ma Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter benyújtott egy módosítót:

pótlólagos.jpg

Biztos nagyon örülnek most a bankok, és nem fogják áthárítani az ügyfelekre „ezt sem”. Vagyis naná, hogy áthárítják, ahogy minden szektor minden különsarcot áthárított eddig, elvégre nem hülyék. A fideszes propagandával ellentétben igenis az emberek fizetnek meg mindent, bár sajnos a rezsicsökkentéses maszlaggal sokak szemét el lehet vakítani.

Amúgy nagyon örülünk, hogy Varga egyre jobban felveszi a Matolcsy-féle unortodox fordulatszámot, sőt ezt a „Nem teljesült a terv, fizessetek külön”-módosítót még maga a Mester is megirigyelhetné…..

image (1).jpg

Megosztás