Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Egy potenciális bankpánik miatt dönts a bank javára?

Egy kis iránymutatás nem árt még a bíróságok szakmai vezetésért felelős (a bíróságok központi igazgatását a Szájerné Handó Tünde által vezetett Országos Bírósági Hivatal látja el) Kúriának sem.

Mivel egyre több devizahiteles nyert pert bankjával szemben, Szász Károly PSZÁF-elnök május 31-én levelet írt a Kúriának, melyben konkrétan nem kéri ugyan, hogy a bankok javára döntsenek a bíróságok, de figyelmeztet, hogy tömeges banki pervesztesség esetén – szélsőséges esetben akár államcsődben is végződhető – bankpánik következhet be.

szaszlevele.jpg

Rendkívül nehéz kérdések….
Egy potenciális bankpánik miatt dönts a bank javára? Mert a PSZÁF-elnök ezt javasolja?
Több millió betétes jövőbeni védelmében vedd el az anyagi csődhelyzetből való kikeveredés lehetőségét 100-200.000 devizahitelestől? Mert a PSZÁF-elnök ezt javasolja?
Tedd tönkre emberek, családok életét egy távoli magasztos cél, a bankok és rajta keresztül a társadalom megmentésért? Mert a PSZÁF-elnök ezt javasolja?
Dönts akár a szakmádul választott jog ellenében is, mert a PSZÁF-elnök ezt javasolja?

Szász Károly teljes levele, melyben konkrét miheztartásokkal (pl. „a deviza és devizaalapú hitelek mögött mindig devizaforrások állnak”, illetve az adósoknak valamennyit mindenképp be kellene még fizetniük, ha semmissé nyilvánítással meg is nyernék a pert) is ellátja a Kúriát, letölthető innen.

Frissítés: A Fidesz-frakció elnöksége megdöbbenéssel értesült a levélről, közölte Rogán Antal. „Kicsit olyan érzésünk van, hogy a felügyelet vezetője fordítva ül a lovon” – fogalmazott, és azt mondta, a PSZÁF vezetőjének nem a bankok érdekét kell képviselnie a Kúriánál, hanem a devizahitelesekét.

Megosztás