Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

György István ahol tud, segít

György István (Fidesz) 54 éves, Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese, és országgyűlési képviselő. Nemrég nagyon aktivizálta magát, három érdekes javaslatot is beadott ugyanazon a napon. Csokor:

1, Ingatlankisajátítás a képviselőkért
A május 31-én György által benyújtott módosítósaláta 3.pontja az a javaslat, amely az eddigi gyakorlattal ellentétben az országgyűlési képviselők, valamint a Magyarország Alaptörvényében meghatározott, az Országgyűlés által választott közjogi megbízatást betöltő személyek és hivataluk elhelyezése érdekében is lehetővé tenné ingatlanok kisajátítását. Ugyan a kisajátítás nem elkobzást jelent, az állam kártérítést fizet, de akkor is durva ez, hogy egy képviselő miatt kitúrhatnak valakit az otthonából.

2, Az Erzsébet Utalványforgalmazó Kft. védelmében
Ugyancsak a május 31-én György által benyújtott módosítósalátában szerepel a Lex Átlátszó 2-nek is nevezhető javaslat, amely hatályon kívül helyezné azt a törvényi rendelkezést, ami alapján a Fővárosi Törvényszék május 22-én első fokon arra kötelezte az Erzsébet Utalványforgalmazó Kft.-t, hogy adja ki az atlatszo.hu-nak az Erzsébet-utalvány reklámozására vonatkozó szerződéseket. Ha a módosítót megszavazzák, akkor a másodfokú tárgyaláson a bíró erre hivatkozva már nem az Átlátszónak adhat igazat, és az Erzsébet Utalványforgalmazó reklámszerződései rejtve maradhatnak a nyilvánosság elől. Vajon mi lehet bennük, hogy ennyire titkolni akarják őket?

3, Dohányt a pavilonokba
Szintén május 31-én, a Fővárosi Közgyűlés Közterület-hasznosítási Bizottságának június 4-i ülésére nyújtotta be György a „Közterületi pavilonok létesítésének és funkcióinak koncepcionális kérdései” című előterjesztést, aminek az a lényege, hogy az eddig jellemzően virágot, újságot, BKV-jegyet áruló pavilonokban lehessen ezentúl dohánytermékeket értékesíteni. Végül is jobb egy bejáratott üzlethelyiségben árulni a cigit, mint vadiújat keresni, és odaszoktatni a vevőket……Sajnos az ülés jegyzőkönyve még nem elérhető, így őrületes kiváncsiságunk ellenére sem tudhattuk meg, hogy mi lett a sorsa ennek az előterjesztésnek. Át lehet alakítani a pavilonokat Nemzeti Dohányboltokká, vagy elmagyarázták Györgynek, hogy a kettő nem ugyanaz? Keddi ülésén állítólag a testület nem hozott végleges döntést a kérdésben, de a Népszava szerint Rogán szomszédjának cége, a Hamu és Gyémánt Média Kft. részére készítik elő a terepet.

györgy.png

Megosztás