Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Énekelje velünk az Összetartozás Dalát

Egy hete jelentette be Balatoni Mónika, a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, hogy a Nemzeti Összetartozás Napjára választottak egy Összetartozás Dalát, Bársony Bálint és Gergely Éva Barackfa című szerzeményét. Azt nem tette hozzá, hogy Gergely Éva Doncsev András, az EMMI parlamenti államtitkárának felesége.

Doncsev egyébként 2000-2012 között kormányzati tisztviselőként, majd 2006 óta saját kommunikációs cégével (Qualiton Kft.) írta Orbán Viktor beszédeit, 2010 augusztusa óta havi 700 ezer forintért. 2012 októberében a KIM-mel is szerződött, havi 300 ezerért vállalta Varga Mihály beszédeinek megírását. Tavaly szeptember lett az EMMI sajtófőnöke, majd idén február végén államtitkár. A cég ügyvezetéséről ekkor ugyan lemondott – helyét a felesége vette át – , de 50%-ban tulajdonos maradt, így a helyzet törvényes volt ugyan, de abszolút nem etikus.

„A Qualiton Kft. és a Miniszterelnökség között korábban fennálló szerződést közös megegyezéssel 2013. április 30. napjával megszüntettük.” – írta a Blikknek a Kormányzati Információs Központ. A KIM-től megtudta a Blikk, hogy Varga beszédeire vonatkozó szerződés március 6-án szűnt meg, ám addig 1,9 milliót fizettek ki a cégnek. Összességében tehát a Qualiton áfával együtt majd 8,5 milliót zsebelhetett be a két hivataltól az elmúlt hónapokban. Persze a KIM szerint nem áll fenn összeférhetetlenség.

De ez most mellékszál, térjünk vissza A dalra. Kotta.
A KIM egy, a KiMitTud-on keresztül beadott közadatigénylésre adott válaszából kiderül, hogy gyártási költsége 550.000 Ft + ÁFA volt, amely tartalmazza a jogdíját, és a hangfelvétel és videóklip-készítés költségét is az áthangszerelés mellett.

Hogy ennyi erőfeszítés ne vesszen kárba, és véletlenül se essünk ki az eddigi posztkommunista stílusból, a KIM az iskolákon keresztül a gyerekeket agitálja a dal éneklésére.

osszetartozas.jpg

(levél forrása: 444.hu)

Megosztás