Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ennyi volt a szekszárdi dohánybotrány

Miközben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megtagadta az atlatszo.hu, a hvg.hu, a TASZ, a Transparency International Magyarország, az index.hu, a K-Monitor, és az [origo] trafikpályázatokra vonatkozó közadatigénylését, kijött tegnap reggel a Heti Válasz a nagy Lázár-interjúval, miszerint az egész botrány mögött a Philip Morris áll. Megszereztük, beszkenneltük, érdemes elolvasni. (kattintva nagyobb)

 

lázár001.jpg

lázár002.jpg

„Tipikus újságírói túlzás, hogy az ország lázban ég. [a trafikbotrány miatt – a szerk.]

„Ha jól tudom, Horváth István polgármester az egyeztetés lehetőségét kínálta fel képviselőtársainak egy megbeszélésen, és megkérdezte a véleményüket a helyi pályázókról.”

Csakhogy tegnap este hatkor meg a HVG jött ki a szekszárdi hangfelvétel leiratával, ami bizonyítja, hogy a helyi trafikpályázatok elbírálása pont úgy történt, ahogy Hadházy Ákos szekszárdi fideszes képviselő korábban elmondta nekik. Magát a hangfelvételt nem hozták nyilvánosságra a rajta lévő érzékeny személyes adatok, nevek és címek miatt. Ezt sajnáljuk is, mert sokkal nagyobbat ütött volna, mint a leirat; ugyanakkor meg is értjük, mert azonnal a torkuknak ugrott volna az adatvédelmi hivatal elnöke.

A „legjobb” részek:

„Az a lényeg, elkötelezett jobboldalinak kell lenni”

„Arról is beszéltek a találkozón, hogy az egyik önkormányzati képviselő, Fajszi Lajos is indult a pályázaton. „Te is adtál be?” – kérdezte egy nő, mire a polgármester gyorsan rávágta: „helyes, helyes, ne a szocik győzzenek!”

Egy helyi vállalkozó neve hallatán Horváth azt mondta: „hány kopogtatócédulát hozott be?!” Az ajánlószelvények elmaradását különösen azért tartotta súlyos bűnnek, mert az illető szerinte „kurva sok megrendelést kapott a Fidesztől”.

Vártuk a Lázár-Selmeczi duó által tartott, lejáratókampányos, védekezős-tagadós sajtótájékoztatót. Csak vártuk és vártuk, de nem lett belőle semmi. Simán elbagatellizálják az egészet, az a legegyszerűbb.

Több, mint 12 órával a HVG-leirat után, ma délelőtt lehozta a hírt az MNO is, ráadásul csupán minimális fikázással, az „állítólagos” jelzőt rakva a hangfelvétel szó elé, mondjuk azt sokszor.

Megszólalt Giró-Szász is: „A kormány helyi ügynek tartja, ezért nem foglalkozik a szekszárdi dohányboltpályázatokkal.” A kormányszóvivő úgy fogalmazott: természetesnek tartja, hogy egy polgármester mindenről tudni akar a településén.

Megszólalt Horváth István szekszárdi polgármester is: természetesen nem mond le, mert természetesnek tartja, hogy a polgármester és a helyi képviselők tájékozódnak egy olyan fontos ügyben, mint a dohányboltoké. A polgármester állítása szerint nem kapott központi listát a pályázókról, hanem őt keresték meg azok, akik dohányboltot szerettek volna nyitni. Horváth abban sem lát kivetnivalót, hogy valaki felvételt készített az általa „nem hivatalos magánbeszélgetésnek” minősített találkozóról. Hogyan hazudj szemrebbenés nélkül: oktatóvideó.

Ennyi.
Ennyi volt a szekszárdi dohánybotrány.

A közmédia meg sem említi.

trafikmtv.jpg

A legfrissebb hír trafiktémában az, hogy 280 koncessziót nyert el megváltozott munkaképességű pályázó. Azt mondjuk elfelejtették hozzátenni, hogy 5400-ból, vagyis az arányuk 5%. De persze ez is csak nézőpont és tálalás kérdése, mint a szekszárdi hangfelvétel.

Arról egyébként most a rendőrség értelmezését várjuk, ugyanis több ellenzéki párt tett feljelentést a rajta elhangzottak miatt.

Megosztás