Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Sokkal több embernek sokkal több ismerőse van, kevesebb embernek meg kevesebb

Már megint mivel van probléma?
Csak nem a kommunikációval?
Pedig kezdtek jól kicsivel jobban alakulni a dolgok, a Magyar Nemzet teljes oknyomozó csapata talált egy MSZP-közelinek vélt trafiknyertes, igaz, pár óra múlva kiderült, hogy fideszes. Nem baj, a próbálkozás dicséretes, előbb-utóbb csak bejön. 

Selmeczi Gabriella május 1-én tartott egy nagyobb sajtótájékoztatót, melyen kitért a trafikügyre is:

„A trafikpályázatokat érintően a Fidesz szóvivője úgy fogalmazott, vissza kell, hogy utasítsa azokat a feltételezéseket, miszerint politikai szempontok alapján történt volna a pályázatok elbírálása. Itt arról van szó, hogy a baloldal egy nagyon súlyos maffiaügybe keveredett és próbálják elterelni a figyelmet erről a dologról, ezért most egyenként megpróbálják levadászni azokat a magyar családokat, akik nyertek a trafikpályázaton.

Selmeczi Gabriella határozottan cáfolta azon vélekedéseket, miszerint trafikpályázat nyerteseit pártállás szerint listázták volna. Kifejtette, a politikai hovatartozás különleges személyes adatnak minősül, amit csak akkor lehet kezelni, ha az érintett ehhez írásban hozzájárul. Ilyen listázást ráadásul nem is lehet csinálni, tehát felszólítom a baloldalt, hogy ne tegyen ilyet, mert ez a büntető törvénykönyvbe ütközik. A trafikpályázat nyerteseit pártállás szerint listázni törvénybe ütközik. Ilyet nem lehet csinálni.

Tegnap Kósa Lajosra került sor, aki hosszú perceken sorolta fel a szerinte baloldali nyerteseket, amelyeket a Fidesz helyi szervezetei gyűjtöttek összes (teljes videó itt). Majd 10 perc múlva, újságíró kérdésre letagadta, hogy ők bármit is gyűjtöttek volna, mivel „ezek azok az adatok, amelyek szórványosan bejöttek a pártszékházba„. Jönnek-mennek a nevek, adatok …

Nem vicc, kivágtam ezt a jelenetet a sajtótájékoztatóból:


A következő újságíró kérdés arra vonatkozott, hogy ha ilyen ügyesen ellenőrizték az állítólagos MSZP és Jobbik közeli nyerteseket, akkor ellenőrizték-e a Fidesz-közeli nyerteseket? 
Itt jön az igazán zseniális megfejtés: Kétharmad az több mint egyharmad, így jóhogy több támogatójuk nyert.
„Miután sokkal több embernek sokkal több ismerőse van, kevesebb embernek meg kevesebb ismerőse”

A 2010-es választásokon sokkal több fideszes képviselő nyert, mint ellenzéki, „és sokkal több embernek nyilvánvalóan sokkal több kapcsolata van, és már csak véletlenszerűen is sokkal többen lehetnek” a nyertes pályázók között.

Ma reggel Orbán Viktor a Kossuth Rádióban a szokásos pénteki interjújában arról beszélt, hogy „kormány keresi a jogi lehetőséget arra, hogy azok a trafikosok, akik eddig dohánytermék-kiskereskedelemből éltek főállásban, ne veszítsék el megélhetésüket. Most összesítik, hogy hány ilyen ember van.

Jó reggelt, Elnök úr! Micsoda meglepetés!

Az volt a céljuk, hogy igazságosabban osszák szét a dohányértékesítésből származó profitot, hogy az multinacionális áruházláncok helyett magyar vállalkozásokhoz kerüljön. (…) Nemzeti szempontból az a lényeges, hogy nemzetközi cégek helyett magyaroké legyen a profit nagy része. Ha a multiktól a pénz egy része akár a baloldaliakhoz kerül, annak én örülök: nemzeti szempontból nincs különbség bal- és jobboldali trafikos között.

Ugye milyen szépen hangzik?
Dagad a nemzeti mellkas …. Kár, hogy a jelenlegi 44 ezer árusítóhely kb. 1% multicég (Tesco, Auchan, Aldi, Lidl stb), a nagy része kisbolt, benzinkút, újságos, trafik, kocsma. 
Lefordítva újfideszes nyelvről magyarra: a dohánypiac profitját a saját bázisnak csoportosítjuk át, de csurran-cseppen a szoci hátsó udvarnak is, nincs vele semmi gond.
Hiszen 2010 előtt is volt ilyen, igaz, akkor 70:30 volt a szocik javára, hát istenem, ez most már csak 10:90. 

Megosztás