Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ilyet egyszerűen nem illik

Idén már május elseje előtt egy nappal a szocializmusban érezhettük magunkat, ugyanis az állami tulajdonú Magyar Turizmus Zrt. eredményt hirdetett Az év turisztikai témájú szakdolgozata című pályázatán, és bizony az „Újszerű témaválasztás” nevű kategória nyertese Orbán Ráhel lett.
A miniszterelnök lánya.

A Magyar Turizmus Zrt.nek nem ez az első szervilis húzása, 2008-ban a miniszter Gyenesei István lányát tették a plakátjukra, Orbán Viktor lányának megjutalmazása azonban ennél sokkal durvább benyalás.

A beérkezett szakdolgozatokat ugyanis a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztálya és a Magyar Turizmus Zrt. munkatársaiból álló széles körű szakmai zsűri értékelte.

A díjakat Dr. Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztályának vezetője és Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese adta át.

drnemes.jpg

Orbán Ráhel „Könnyűzenei fesztiválok szervezeti folyamatának és versenyképességének elemzése – A Sziget Kulturális és Menedzser Iroda példáján keresztül” című pályázatának pedig rögtön a borítóján szerepel, hogy Ráhel szakszeminárium-vezetője Dr. Nemes Andrea volt, akinek a dolgozat bevezetőjében köszönetet is mond.

A két dr. Nemes Andrea ugyanaz a személy, ez a Corvinus Egyetem honlapján feltöltött életrajzból kiderül.

Vagyis az irányítása alatt álló NGM-főosztály részt vett a pályázatok értékelésében, majd főosztályvezetői minőségében átadta az egyik első díjat a miniszterelnök lányának, akit korábban oktatott, és aki megemlíti őt a nyertes dolgozatban.

Ilyet egyszerűen nem illik.
Még ha tényleg Orbán Ráhel munkája a legjobb, akkor sem.
Egy állami vállalat versenyén ne induljon az ország első emberének lánya, vagy legalább ne nyerje meg.
Enyhítő és súlyosbító körülmény egyszerre, hogy Ráhel szerint neki nem is szólt a Corvinus, hogy benevezik a szakdolgozatát.

Talán maga dr. Nemes Andrea személyesen.
Ráadásul a nevezéstől az eredményhirdetésig senki nem volt, akinek bármiféle etikai aggálya merült volna fel az üggyel kapcsolatban.
És ez a legnagyobb baj.
Hogy az urakhoz igazodnak a szolgák, hogy egyre több a szolgalelkű talpnyaló, az csak a rendszer bebetonozásának kedvez.

Megosztás