Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A kormány menni Ormánságba

Két csodálatos videót pakolt ki a kormany.hu az Ormánsági körútról. Az egész kormány kimozdult a Rózsadomb-Parlament-minisztérium háromszögből és saját maguk is megnézték munkájuk és a tengernyi képviselői indítvány eredményét.

Kémesen, egy 500 lelkes kisközségben (a videóban 01:45-nél) Orbán betér a helyi ABC-be, de tulaj nem dobja magát hanyatt a megtiszteltetéstől, és nem akarja elárulni Orbánnak, hogy mennyi a bolt havi forgalma, ellenben megjegyzi, hogy a bevétel kevesebb lesz, mert nem nyert dohánykoncessziót. Orbán nem igazán érti az egészet, mert még meg is kérdezi, hogy akkor hol fog dohányt árulni, mire a tulaj megjegyzi, hogy a konkurenciánál …
Az egész jelenet szürreálisan zseniális, Habony Árpi tuti rossz boltba küldte be a miniszterelnök urat.

Soha nem láttam még kormányülést … eddig. Nem tudom miért tették közre a videót, de köszönjük.
Lászlóné miniszter asszony szívatása 15:45-nél kezdődik a videón. A bama.hu már tegnap hozott le remek részleteket, de videón kell látni.

„Szóba került az M6-os autópálya meghosszabbítása, illetve a 6-os út elkerülő szakasza is. Orbán ekkor Németh Lászlóné fejlesztési miniszterhez fordulva közbekérdezett: „Zsuzsanna, azt ígértem a pécsieknek, hogy még ebben a ciklusban elkészül a pécsi elkerülő út, hogy állunk ezzel?” Németh Lászlóné a papírjai között kutatva azt válaszolta, hogy zajlik az előkészítés, tervezés. Ekkor a miniszterelnök ismét félbeszakította: „Zsuzsanna, erre nem kíváncsiak a pécsiek. Mikor lesz kész az út?” Ekkor elhangzott a konkrét válasz is: 2013 végén elkezdődik az építése, és 2014-ben elkészül az út.

Orbán Viktor ismét kérdezett: „Zsuzsanna, hogy állunk az M6-os autópálya meghosszabbításával?” A miniszter asszony ismét magyarázkodásba kezdett volna, ám Orbán félbeszakította: „Zsuzsanna, 2018-ig elkészül a meghosszabbítás a horvát határig? Mondhatom-e ezt a pécsieknek?” „Igen” – hangzott a tömör válasz.

Tiffán Zsolt fontosnak nevezte egy drávai híd, Vejtinél egy kompátkelő és az ahhoz vezető út megépítését is. Amikor szóba került, hogy az utóbbit többek között az nehezíti, hogy a terület a Natura 2000-es természetvédelmi területen helyezkedik el, Orbán ismét közbeszólt: „Mi tart ennyi ideig? Az állam mi vagyunk, mi adjuk az engedélyeket, nem? Brüsszelbe kell ezért is utaznunk, hogy engedélyt adjunk saját magunknak?” – kérdezte. „Zsuzsanna, ha minden engedély megvan, és az állam összeszedi az erejét, mennyi ideig tart megépíteni egy 10 kilométeres utat, konkrétumot mondjon, legyen szíves.” „Az idén még meglesz” – hangzott a válasz Németh Lászlónétól.”

Még több kormányülést videón!

Megosztás