Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Papcsák mindenkit átvert

Kerületem, Zugló vezetője Papcsák Ferenc nem egy szürke polgármester. Ha kell, Turul-szobrot épít, ha kell, a Parlamentben csap oda, közvélemény-kutatást cenzúráz, ha a Párt úgy kívánja, elmegy Kubába bizniszelni, kommentelőket jelent fel. Persze nem feledkezett meg arról sem, hogy a vadiúj Mercijének méltó parkolóhelye legyen az önkormányzat udvarán.

Február végén azonban a saját képviselőtársai fúrtak meg egy több éve húzódó ügyet, mely szerint az önkormányzat ingyen átveszi a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől a BVSC Szőnyi úti sporttelepét. Az ingatlan értékét 5 milliárd forintra becsülték. A terület az M3 autópálya, vasút, Hungári körút határolta háromszögben terül el, én például rendszeresen ide járok úszni. Az uszoda nem egy modern darab, valahol ’85-ben megállt az idő, de mindenki nagyon kedves 🙂

bvsc.jpg

Papcsákot azonban nem lehet csak így leszavazni. Kampányba kezdett, kerületi konzultációt hirdetett, hogy a lakosok az aláírásukkal támogassák a sporttelep átvételét. A kerületi újság, a Zuglói Lapok természetesen a polgármester úr segítségére sietett.

A március 7-i lapszámba például a leszavazós fiaskót így tárták az olvasók elé:
A képviselő-testület korábban már egyhangú támogatásáról biztosította Papcsák Ferenc polgármestert és felhatalmazta a tárgyalásokra. A legutóbbi testületi ülésen, azonban egyesekben kételyek merültek fel a tekintetben, szüksége van-e Zuglónak a BVSC-re.

konzultáció.jpg

Március 14-én rendkívüli ülést hívott össze Papcsák, ahol 1 szavazatos többséggel átverte a javaslatot a sporttelep önkormányzati átvételről.

01:20-nál elhangzik, hogy „a polgármester teljes mértékben elutasította, hogy a létesítményen szálloda épüljön„.

Várnai László LMP-s önkormányzati képviselő blogján azonban kitette, hogy már az első szavazás előtt, február 2-án az önkormányzat városfejlesztési osztálya elkészítette a bontási és fejlesztési terveket, amiken konkrétan egy 5000 négyzetméteres épületben négycsillagos, 100 szobás sportszálló-magánklinika található, meg egy 400 férőhelyes parkolóház.

Ezekről a tervekről egyik üléseken sem esett egy árva szó sem, sőt, Papcsák is szemrebbenés nélkül hazudott hallgatott végig. 

A beépítés vázlat és a bontási vázlat (kattintva bejön nagyban)

A Zuglói Lapok persze a megfelelő terjedelemben adott hírt a sikeres szavazásról, valamint a zuglói sportolók és lakosok öröméről, hogy a Polgármester úr mennyire egy jótét lélek volt és megszerezte a BVSC sporttelepet.

6 milliárdos sporttelep ingyen = jó a kerületnek, jó a Polgármester úr ingatlanberuházó barátainak!

printscreen_2013.03.27_00108.jpgprintscreen_2013.03.27_00102.jpg

printscreen_2013.03.27_00107.jpg

printscreen_2013.03.27_00106.jpgprintscreen_2013.03.27_00101.jpg

printscreen_2013.03.27_00103.jpg

Megosztás