Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Hihetetlen, de itt tartunk még 2013-ban is

Szokatlanul korán, már egy évvel előbb elkezdődött a 2014-es választási kampány, de sajnos a hangvételben semmi előrelépés nem történt.

Bajnaiék egy héttel ezelőtt előálltak egy faék-egyszerűségű képpel, ami azt ábrázolja, hogy Gordon idejében 265 forint volt egy euró, most meg 304, az összehasonlítás alatt pedig a nagybetűs felirat: „a többi csak duma”. Vasárnap előrukkoltak ennek – gondolom a húsvét kedvéért aktualizált – tojásos verziójával, ami annyira röhejes, hogy azonnal mém lett belőle, különböző mutációi azóta ellepték az internetet.

tojás.jpg

Tehát Gordon, aki 2009-ben is szakértői, nempolitikus miniszterelnöknek lett beállítva, és most is változást hozó igazságosztóként promózza magát, csak nem bírta megállni, hogy a legegyszerűbb taktikához nyúljon, és a kádárjánosi reflexekre építő kampányba kezdjen. 1 darab tojás! Brutál!

A helyzetet súlyosbítja, hogy amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten is.

Porig lehetett volna alázni Bajnait a KSH-táblázattal, és a belőle készült MTI-fotóval, csak annyit kellett volna aláírnia a Fidesznek, hogy „Bajnai hazudik”, oszt csókolom. Ugyanis 2009-ben nem 28, hanem 31 forintba került egy tojás.

tojás2.jpg

Na de minek az ész, az érvek, pláne együtt a kettő egy kampány kapcsán, mikor Magyarországon köztudottan a legtöbb embernek érzelmi kérdés a választás; ráadásul van egy bejáratott, a szavazótáborba kellően belesulykolt jollyjoker, ami mindig, mindennel kapcsolatban elegendő számukra?

Szóval a Fidelitas inkább ezzel a válasszal rukkolt ki:

fidelitas.jpg

Tehát bármennyire is hihetetlen, de itt tartunk 2013-ban is. Ennyit tudnak mondani.

Választási kampány = populizmus + hazugság + idiótaság. Mindenütt.

Megosztás