Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Utálják, de vészhelyzetben (ki)használják a magáncégeket

Egyetlen nap, és az országos hókáosz kapcsán is csodálatosan megmutatták Orbánék, hogy milyen sajátosan gondolkodnak a magáncégekről. Utálják, szívatják, köpködik és adóztatják őket, de azért a kapacitásaikat, szolgáltatásaikat szeretik/szeretnék (ki)használni.

1, Időkép-térkép az operatív törzs főhadiszállásán
Ahhoz képest, hogy tavaly októberben jelentették be, hogy a magán meteorológiai oldalak/cégek pfujj-pfujj, és hoznak is majd egy törvényt, ami kimondja, hogy „a meteorológiai adatok begyűjtése állami szerep, amelyet az állam finanszíroz, és nem támogatja, hogy magánmeteorológiai társaságok elemzéseket adjanak” (…), mert Illés Zoltán tájékoztatása szerint „A magyar társadalomnak olyan meteorológiai szolgálatra van szüksége, amely állami kézben van, és nagyobbrészt az állam finanszírozza.”, szóval ehhez képest Orbán legfrissebb Facebook-fotóin, amik a Teve utcában, az Operatív Törzsnél készültek, azt látni, hogy bizony az Időkép térképeit nézegetik az OMSZ helyett.

operatívidőkép.jpg

2, Reggelre legyen áram!
„A miniszterelnök azt mondta, beszélt az E.On vezetőjével, és ez alapján azt ígérte, hogy Kelet-Magyarországon legkésőbb reggelre mindenhol vissza fog térni az áram.” Aha, rájuk (is) vágta a közműadót, törvényt hoznak a rezsicsökkentésről, sőt aláírást is gyűjtenek miatta, mert az EON meg a hasonló szemét cégek extraprofittal nyerészkednek a Zembereken, de hipp-hopp szereljenek meg mindent!

3, A szemét Telenor nem küldte el a belügy sms-ét
A belügy elhíresült sms-ét, ami helyett kb. azt is küldhették volna, hogy „Segítünk! Sárga hóból ne egyél! Sapka, sál, kesztyű!!”, elvileg minden Vodafone-os és T-Mobile-os megkapta. Jómagam este fél 9-kor a meleg lakásban, GeryGreyhound meg éppenséggel a barcelonai metrón, és bár fogalma sem volt, hogy mi ez és miért, inkább átszállt egy másik szerelvényre, mielőtt a belügy segít neki. Szóval értelme nem sok volt a dolognak, pláne tegnap, miután már ezrek töltöttek órákat a hó fogságában. De pótcselekvésnek jó, és Pintér talált közben egy új ellenségképet is. A Belügyminisztérium kivizsgálja, hogy a Telenor miért nem tett eleget kérésüknek, vagyis miért nem küldte el az sms-üket az ügyfeleinek. „A miniszter szerint a cég előfizetőinek az eset után végig kell gondolniuk, továbbra is ügyfelei kívánnak-e maradni egy olyan vállalatnak, amelyik nem segít nekik baj esetén.” Pintér következő mondata meg kb. olyan, mint mikor valaki egy udvariasan fikázó levél végén jó egészséget kíván. Olyan burkolt fenyegetés féleség. „A tárcavezető köszönetet mondott ugyanakkor az információt „szívességből” továbbító szolgáltatóknak, akik reményei szerint nem számlázzák majd ki az államnak az üzenetek költségét.”

Megosztás