Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Minden rendben, nem volt titkos a moszkvai látogatás

Bár a Fidesz képes a leghalkabb kormányzati böffentésről vagy egy szoci félmondatról sajtótájékoztatót összehívni, ahogy az állami MTI is bőségesen tudósít a legkisebb fidesz/kdnp/kormány eseményekről, mégis a Népszava szúrta ki az Egységes Oroszország párt honlapján, hogy Rogán és a Fidesz delegációja február 28-án találkozott az Egységes Oroszország párt főtanácsának titkárhelyettesével, az Állami Duma alelnökével, Szergej Zseleznyakkal. Az Egységes Oroszország párt közleménye szerint „a magyar kormány megvizsgálja (deviza)tartalék felhalmozásának a lehetőségét orosz rubelben a dollár nem stabil helyzete miatt”, valamint „Rogán meghívta az Egységes Oroszország delegációját a Fidesz júniusi kongresszusára, és reményét fejezte ki, hogy aláírják a két párt közötti együttműködési szerződést„.

Nyilván abszolút nem hír egy nappal az új jegybankelnök megnevezése előtt, hogy a Fidesz frakcióvezetője és a Gazdasági Bizottság elnöke olyan marginális kérdésekről tárgyal egy olyan aprócska országban, mint Oroszország, mint a 35 milliárd eurónyi magyar devizatartalék. 
Tegnap délután a Fidesz kiizzadott magából egy semmitmondó közleményt, „a látogatás illeszkedik a kormány által meghirdetett keleti nyitás politikájába„, „szóba került, hogy a két ország között a jövőben érdemes lenne kötni egy rubel alapú swap megállapodást, ami könnyítheti a magyar-orosz külkereskedelem kölcsönös finanszírozását„. 

A „keleti nyitás” az egyik kedvenc kormányzati propaganda-szöveg, lefordítom magyarra: „mindenfelé lődörgünk Keleten, amíg valaki nem ad nekünk úgy kölcsönt, hogy nem szól bele hogy mit csinálunk az ország határain belül„. Egy ilyen büszke félázsiai nép mit is keresne az Nemzetközi Valutaalapnál, ördögi nevén az IMF-nél?

Rogán Antal ma egy sajtóbeszélgetésen azt mondta, hogy nekik eszük ágában sem volt titkolózni a moszkvai tárgyalásokról, szerencsétlen események láncolata vezetett odáig, hogy véletlenül kiderült az egész.

rogán.jpg

Rogán szerintegyszerűen szerencsétlenül alakult a helyzet, kintlétekor az MTI tudósítója szabadságon volt, ő pedig visszatérése után a jegybankelnök kinevezése körüli ügyekkel volt elfoglalva, ezért nem adtak ki közleményt az útról.” 
A Népszava állítására, mely szerint a jegybank arra készül, hogy rubelben tartsa a devizahitel egy részét, azt mondta: „ostobaság, a megállapodás lényegét rosszul fordították le az oroszok a közleményükben.”

Nincs itt kérem semmi látnivaló, semmilyen titkos tárgyalás nem volt, ahogy a magyar devizatartalék is jó kezekben van.

Megosztás