Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Munkaügyek

Nemhogy az ígért 1 millió munkahely nem jött össze, kormányzati szinten is komoly HR-ügyek vannak.

l.simon.jpg1, L.Simon László
A költő, az önlex-író, a gazdálkodó, a megmagyarázó. A kultúráért felelős államtitkár, akire most a balek szerepét osztották. Hétfőn írta meg a Népszabadság, hogy Balog Zoltán meneszteni fogja, mert „megvan a „magánvéleménye” Fekete Györgyről”. Hétfőn. L.Simon pedig a szerdai Hégető Honorka-díj átadóján azt mondta, hogy nem hallott erről. Arra a felvetésre, hogy csütörtökön erről sajtótájékoztatóst is tart a tárcavezető, azt felelte: arról sem hallott. Szegényke.
A legfrissebb hírek szerint mégis kirúgták.

2, Szőcs Géza
szőcs.jpgL.Simon elődje, aki utódjával ellentétben épp nyerő szériában van. Orbán Viktor közeli barátjaként egy igazi alibipozíciót sikerült megcsípnie: őt nevezte ki a kormány a 2015. évi Milánói Világkiállításért felelős kormánybiztossá. Bár díjazásban és juttatásban nem részesül tevékenységéért a kormányhatározat szerint, mégiscsak komoly dolog ez, hálás feladat. Az 1197/2012. (VI. 18.) Korm. határozatban egyébként a most Szőcsre testált munkát még a közigazgatási és igazságügyi miniszterre bízták, talán sok volt neki.

3, Klinghammer István
klinghammer.jpgHoffmann Rózsától elvették a felsőoktatást, a jövőben köznevelésért felelős államtitkárként folytatja munkáját. Utódja valószínűleg méltó lesz hozzá, legalábbis nyilatkozatokban. Klinghammer István, az ELTE volt rektora rögtön a kinevezéséről felröppenő hírek után igyekezett megkedveltetni magát az egyetemistákkal: a hallgatói szerződés feltételeiről azt mondta, hogy ezeket ki lehet alakítani, de nem „cintányéros, gyermekded felvonulásokkal, bentalvásokkal”.

Megosztás