Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Semmi sem változik ebben az országban

Adót csalnak, mutyiznak, egy kis Ciprus, egy kis Svájc, fiktív cégek, áfacsalás, számlagyár, leszámlázzák, túlszámlázzák, jattolnak, nokiásdobozoznak, visszaosztanak. Évi minimum 1000 milliárd hiány.

Viszont a „kisembereket” a legkisebb hiba után egyből zaklatják, felszólítják, megbüntetik. A cégeket zaklatják, újraadminisztráltatják, ellenőrzik.

Az egyik legelső poszt volt itt a blogon:

győzike.jpg

És mit olvashattunk 2013. január 29-én a legfrissebb adóslistán, ahol azon magánszemélyek vannak, akik legalább 10 millió forinttal tartoznak a NAV-nak?

tartozás.jpgAkár azt is mondhatnánk, hogy kormányokon átívelő pofátlanság.
Gyurcsány, Bajnai, Orbán. Három miniszterelnök, MSZP, Fidesz, APEH, NAV, Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, kétharmad. A helyzet változatlan. A teljes magyar államigazgatás tehetetlen.

Fossák a szót, a programokat, a bizottságokat, a munkacsoportokat, a nagyívű ígéreteket, nyakunkon az újabb kampány, (most éppen Bajnai próbál életet lehelni magába), de ebben az országban semmi nem fog addig változni, amíg egy műveletlen, buta ám de igen pofátlan adócsalót sem tudnak elkapni, immár 5 év 3 hónapja.

20 millió persze csak csepp a tengerben, de a társadalomnak közvetített üzenete súlyos károkat okoz: lopd el adót, csalj, aztán trükköz egy kicsit, úgysem tudunk vele mit csinálni.

Győzike nyugodtan elmehetne Magyarország reklámarcának, minden szempontból tökéletes választás lenne. A kampányt természetesen a trendi és fiatalos KIM csapata készítené, a „Jó állam” program keretén belül.

Megosztás