Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A szocik és az erdélyi magyarok

A szocik már ott tartanak a megújulásban, hogy most épp az erdélyi magyaroknak nyalnak.

nefizessünk.jpgMondhatnánk, hogy ez abszurd, pedig valójában csak a vérprofi, mindent túlélő párt hideg logikával meghozott döntése a megváltozott körülményekhez alkalmazkodva. „Mégis kettős állampolgárok lettek, akik szavazhatnak is? Akkor kampányoljunk náluk, hogy szavazzanak ránk! Hátha…”

Történelmi jelentőségű, kihelyezett elnökségi ülést tartott az MSZP Erdélyben, Kolozsváron, ahol elfogadták új Nemzetpolitikai programukat is.

Mesterházy Attila szerint 2004. december 5-én az MSZP egy rossz politikai kérdésre rossz választ adott, kárt okozva ezzel a magyar-magyar kapcsolatoknak és olyan érzést keltve, amely joggal sértette a határon túl élő honfitársainkat. „Ez egy téves politikai döntés volt. Ezért elnézést szeretnék kérni mindenkitől, akit ezzel megsértettünk” – jelenti ki, hozzátéve, hogy a bocsánatkérésnek annak ellenére el kell hangoznia, hogy a rossz időben, rosszul feltett kérdés mások felelősségét is felveti.”

Markó Béla, a Kós Károly Akadémia Alapítvány elnöke és Szabó Vilmos, a Táncsics Mihály Alapítvány elnöke a két pártalapítvány közötti együttműködési megállapodást írt alá.

Ajánlom Török Zsolt Facebook-galériáját, különösen a kolozsvári Szent Mihály templom vendégkönyvébe írt üzenetről készült képet.

szocikjézus.jpg

Erről a Mimostnagyonszeretjükazerdélyimagyarokat c. stratégiáról az MSZP miskolci különítményének talán elfelejtettek szólni , vagy csak az újdonság ereje miatt nem tudott még hozzá alkalmazkodni, mindenesetre Földesi Norbert, az MSZP miskolci önkormányzati frakcióvezetője azt a problémáját hangoztatja mostanában, hogy egyre nagyobb számban kapnak vezetői posztot Erdélyből áttelepült magyarok Miskolcon.


„A szocialisták sohasem beszéltek arról, hogy a város cégeinél dolgozó több ezer ember honnan jött, hogyan végzi a munkáját, csupán arra hívták fel a figyelmet, hogy a partiumi származású Kriza Ákos polgármestersége óta egyre több partiumi, erdélyi származású ember kap vezető állást a polgármesteri hivatalban, a város cégeiben, intézményeiben. Többségüknek korábban semmi köze sem volt Miskolchoz – fogalmazott az MSZP frakcióvezetője.”

 

Földesi Norbert konkrétan ezeket kérdezte a fideszes Kriza Ákostól egy nyílt levélben:


„igaz-e, hogy Pálffy Kinga, a Miskolc Holding vezérigazgatója az ő rokona és beszéli a román nyelvet? Igaz-e, hogy Perecsenyi Attila, a Miskolci Városgazda igazgatója az ő barátja, s korábban ugyanabban a nagyváradi Ady Endre Líceumban tanult, ahol ő is? Igaz-e, hogy Szélyes Domokos, a MIK Zrt. vezérigazgatója Székelyudvarhelyen született? Igaz-e, hogy a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója,(archív fotó) a Miskolci Csodamalom Bábszínház igazgatója, a Szemere Bertalan Szakközépiskola igazgatója, a Miskolci Sportiskola felügyelő bizottságának elnöke, akiket egytől egyig a fideszes városvezetés hivatalba lépése óta neveztek ki posztjukra, mind-mind erdélyi, vagy partiumi származású emberek, s többségüknek korábban semmi köze sem volt Miskolchoz?

„Tényleg akad még ebben az országban olyan nagyváros Miskolcon kívül, ahol a fontos vezető posztokra lehetőség szerint nem a város szülötteit, hanem olyanokat kérnek fel, neveznek ki, akik ezer szállal kötődnek a polgármester szülőföldjéhez, ottani baráti társaságához, rokonságához?” – írja zárásként Földesi Norbert.”

(Kriza ezzel a közleménnyel válaszolt neki.)

 

Biztos hatalmas siker lesz az MSZP békülési kísérlete az erdélyi magyarokkal.

Megosztás