Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

És a harmadik napon már meg is csapolták a tartalékot

A szilveszteri buli után Magyarország bedöntésére szövetkező brókerek után mi is visszatérünk – kipihenve a tavalyi évet és a ünnepeket.
2013 máris elég erősen kezdett, Gyurcsány Ferenc például éhségsztrájkjával elérte a regisztráció eltörlését, de emellett olyan Nagy Reformok is elindultak, mint a közoktatás államosítása, a járások megalakítása, de kaptunk rezsicsökkentést, tranzakciós illetéket, új adókat, Magyar Nemzeti Bankba készülő Matolcsyt …

A kormány az év utolsó napjaiban gyorsan kiszórta a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékban maradt 16 milliárd forintot, így 2013. január 1-én újra 100 milliárd forintról indult a tartalék. Igaz, hogy ennek a tartaléknak a célja, hogy év közben felmerülő, nem tervezett, rendkívüli eseményeket a kormány tudja finanszírozni, (lásd.aszály, vízkár, katasztrófa, Malév-csőd), de a 2012-ben az kiutalt összegek nagyobb része nem ilyen célokra lett kifizetve, melyet az ÁSZ a jelentésében ki is emelt.
Az új évben egész sokáig meg tudták állni, hogy hozzányúljanak a házipénztárként működő tartalékhoz. Egészen pontosan két napig tartott az önuralom, csütörtökön döntött a kormány, pénteken már meg is jelent a Magyar Közlönyben a határozat: 2 milliárd forintot adnak a Veszprémi Járási Hivatal felújítására.
Valószínűleg váratlanul érhette Veszprémet a járási hivatal megalakítása, mert az eredeti tervek szerint a Victor Hugo utcai egykori illetékhivatal épületében valósult volna meg az új intézmény elhelyezése, de kiderült, hogy ott továbbra is a NAV dolgozik majd. Így a járási hivatal a Rosos-kúriában kap majd helyet, de a kúriát előbb fel kell újítani.

2 milliárdból.

5000_20080706_21373731.jpg
Az országban a veszprémi mellett még 197 járási hivatal alakult meg,  ezek szerint a  többi  járásban meg tudták oldani a járási hivatal elhelyezését.

A járási rendszer a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és személyesen Navracsics Tibor miniszter „főműve”.
Navracsics veszprémi, a 2010-es országgyűlési választáson a veszprémi választókerületben szerzett egyéni mandátumot.
A Veszprémi Járási Hivatal kap a kormánytól 2 milliárd forintot, feltehetőleg KIM-es javaslat után.

Milyen érdekes, hogy csak a járásokért felelős miniszter saját választókörzetének járási hivatala kap egy jelentős összeget a a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból.
Biztos csak véletlen egybeesés lehet …

Navracsics elég erősen megtolta az évkezdést, szilveszterkor malacot fogadott örökbe:

navracsics.jpg
Pénteken az egyik  legszebb poszt-szocialista képet sikerült összehoznia amikor 47 év után újra járási központ lett Gyomaendrőd.
Érdemes elveszni a részletekben, hibátlan kompozíció:

járás.jpg
Tegnap pedig már a járási hivatalok új szerepét is felvázolta nekünk:

Sokan hátrányként szokták megfogalmazni,hogy ha úgymond túl kedvesek vagyunk az ügyfelekhez, akkor odaszoknak az ügyfelek, és akkor is ott lesznek, ha nincsen semmi elintéznivalójuk. Én ezt nem tartom problémának. Az adófizetők pénzéből fenntartott hivatalok, intézmények, ügyfélfogadási irodák, hogy ha valaki társaságra vágyik, bármilyen abszurdnak tűnik a feltételezés, akkor hadd menjen oda, hiszen azt szeretném elérni, hogy azt szokja meg, hogy az államtól, az állam embereitől kedves, türelmes, tisztelettudó viszonyulást láthat, illetve kaphat.”

Épül-szépül a Jó Állam, aki nem termeli napközben a gdp-t, és társaságra vágyik, az nyugodtan elmehet a járási hivatalba, tárt karokkal és meleg irodával várják …

Megosztás