Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Elfogadhatatlan

Bár mostanában Szíjjártó Péter már csak a külgazdasági kapcsolatok építésével foglalkozik, amellett persze, hogy lezárt utakat ad át, régebben mint a Fidesz szóvivője tolmácsolta pártja álláspontját.

Ilyen és ehhez hasonló fideszesen idézetekkel már bőven el vagyunk látva, biztos van egy felsőbb, számunkra még láthatatlan cél, ami miatt bevállalják ezt a gigantikus pálfordulást. A tények makacs tagadás biztos egy remek kommunikációs panel, de ebben az esetben sajnos nem lesz elég …

Az Origo szerint a hétfő esti diákmegmozdulás hatására heves ötletelésbe kezdett a kormány, hogy hogy tudnának ebből a helyzetből kimászni. Elsőként persze azt állapították meg, hogy természetesen megint a rossz kommunikáció volt a hibás.
A nagy arcmentő ötletük pedig az, hogy Diákhitel2 kamata nem 2%, hanem nulla százalék lenne. Ejha …miért nem mindjárt negatív kamat? Ezzel aztán biztosan sikerül lecsillapítani a diákokat!

2008-ban amikor felvettük az IMF-hitelt, hamar kiderül, hogy a törlesztést 2010-ben kell megkezdeni. Nem volt túl elegáns a következő kormánynak áttolni ezt a kedves csomagot.
Most ugyanezt tervezik, majd a következő kormány megoldja ezt a kamattámogatásos kiadást, ki a fenét érdekel most? A legfontosabb a túlélés, meg a 2014-es győzelem. 

Kit érdekel, hogy 100 000 diák átlag 4 milliós diákhitele 400 milliárd forint lesz majd, aminek az évi kamattámogatása több, mint az a 27 milliárd, amivel jövőre megvágják a magyar felsőoktatást?

Kit érdekel mi lesz  … „majd„?

Csak az számít hogy épüljenek azok a kurva stadionok, szépüljön Felcsút, legyenek meg a szalagátvágások 2014 tavaszán, 5 méter magas Tisza István szobor álljon a Kossuth téren, és meglegyen az inflációkövető (vagy afeletti) nyugdíjemelés.

Ráadásul inkább a mostani gimnazistáknak kellene tiltakozni (meg a szüleiknek), mivel a keretszámcsökkentés már őket fogja érinteni. Ezért is külön elismerés a pécsi Leőwey Klára Gimnázium diákjainak, akik először kapcsoltak, és  jöttek rá, hogy ez vastagon őket érinti.

Megosztás