Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Letelepedési engedélyt tessék! Csak 70 millió!

A fideszes Rogán Antal, Babák Mihály és Kapus Krisztián szombaton benyújtott egy módosító javaslatot a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényhez. A módosítás értelmében a harmadik országbeli (vagyis EU-n kívüli) emberek magyarországi nemzeti letelepedési engedély igénylésekor különös méltánylást érdemlő gazdasági érdeknek tekintenék,

„ha a kérelmező igazolja, hogy ő, vagy a többségi tulajdonában álló gazdasági társaság, legalább 250 .000,- euro értékben rendelkezik olyan gazdasági társaság által kibocsátott, legalább öt évre szóló határozott idejű értékpapírral, amely gazdasági társaság kizárólag az Államadósság Kezelő Központ Zrt. által kibocsátott „Letelepedési Államkötvény” forgalmazásával foglalkozik .”

250.00 euro az nagyjából 70 millió forint. Ennyiért adnák Rogánék a magyar állampolgárság egyik előszobájának számító nemzeti letelepedési engedélyt. Ahogy a mondás tartja: van az a pénz.

Összehasonlításképp: az idegenrendészetért és menekültügyért felelős miniszter a jelenlegi törvény szerint különös méltánylást érdemlő körülményként a kérelmező egyéni körülményeit, családi kapcsolatait és egészségügyi állapotát értékelheti, valamint Magyarország gazdasági, nemzetpolitikai, tudományos, kulturális és sport érdekét veheti figyelembe.

500euro.jpg

De 250.000 euró az mégiscsak 250.000 euro.

Az indoklás szerint ezzel is segíteni akarják az állam finanszírozását. A pénzért letelepedők egyéb befektetései pedig élénkítik majd a hazai ingatlanpiacot, kereskedelmet, befektetési piacokat.

letelepedes.jpg

A Népszabadságnak Babák Mihály nyilatkozott a módosítóról:

„A kínaiak részéről többször megfogalmazódott, hogy segítsük elő a magyarországi gazdasági befektetéseiket. Ahhoz, hogy valaki komoly szereplő legyen a piacon, tőkét is kell rá szánnia. És ha valaki magyar állampolgár is, több lehetőség nyílik meg számára. A méltányos eljárás feltétele a 250 ezer eurós államkötvény vásárlás 5 éves futamidővel. Ezzel olyan fontos célokat szeretnénk teljesíteni, mint hogy az úgynevezett harmadik világ országaiból jöhet tőke befektetni, az államadósság csökkentést pedig ilyen módon is finanszírozzuk”

Szarvas polgármestere, aki a parlament számvevőszéki és költségvetési bizottságának is a tagja hozzátette: „Rogán Antal úr és én is a magyar-kínai társaság, az Interparlamentáris Unió tagjai vagyunk. Sok tárgyaláson vettünk részt kínai vezetőkkel, üzletemberekkel, ők küldték felénk ezt a kérést.”

Jaa, hogy a kínaiak kérték? Akkor egyértelműen be kell adni egy módosítót! Agyam eldobom ezeken a faszikon…

Közben pedig eszembe jut, hogy nemrég Orbán kétszer is mondta, hogy az új földtörvény lehetetlenné teszi majd a külföldiek termőföldszerzését. Na de mi lesz a helyzet a 250.000 euróért magyarrá fogadottakkal?

Tessék, lehet vitatkozni (kulturáltan!), hogy a kínaiak, a zsidók, vagy mi miatt csinálják….

Megosztás