Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Rétvári Bence segítene. A gyerekek érdekében.

Míg az „Isten, haza, család” szentháromságból a Fidesz „intézi” a hazát, vívja a szabadságharcot, addig a nem érhető KDNP kisebb kormánypártként viszi a másik kettőt projektet, igazán dicséretes

Rétvári Bence például 33 évesen már a KIM államtitkára, aki az „Új alkotmány kereszténydemokrata szemmel” címmel tartott előadást, majd fejtette ki pártja családjoggal kapcsolatos javaslatait:


rétvári.jpg„Az, hogy az új alaptörvény a 21. században született, mutatja, a benne megjelenő keresztény emberkép, államkép, társadalomkép nem idejétmúlt; modern, korszerű, a mai értékválságból kivezető út lehet. Az alaptörvény emberképe a szabadság és felelősség fejezetben jelenik meg: korábban felelősség nélküli társadalom voltunk. Mi egy teljesítményre épülő társadalmat építünk ki, ezért emeltük meg például az olimpikonok járandóságát, hogy teljesítményüket, eredményeiket mások elé példaként állítsuk.

A polgári törvénykönyv tervezetének családjogi könyvében a házastársi és az azonos neműekre vonatkozó bejegyzett élettársi kapcsolat kifejezés párhuzamosan szerepel, a kereszténydemokraták ezen változtatnának, a szókapcsolatból elhagynák a bejegyzett élettárs kifejezést. Reméljük, hogy át is megy a parlamenten, mert ránézésre is rossz, hogy olyan, mintha ez a két együttélési forma egyenlő lenne.
Az államnak a házasság a fontos; ki-ki úgy él, ahogy akar, de az állam a házasságot támogatja, az összes többi együttélési forma a privát autonómia területe.

A kereszténydemokraták azt mondják, hogy a különneműek esetén az élettársi kapcsolatban a jogok kiterjesztése keresztény szempontból nem elfogadható, mert csökkenti a házasság értékét; de liberális szempontból sem elfogadható, hiszen tíz év után – ha akarják, ha nem – jogi szempontból szinte házastársaknak tekintik őket. A házasság legyen a családjogi részben, minden más együttélési forma pedig a kötelmek körében.

A társadalmi valóságon – hogy a tavaly született 92 ezer gyerekből 34 ezer házasságon kívül született – nem lehet figyelmen kívül hagyni, az élettársi kapcsolatból született gyermekeket is ugyanúgy támogatni kell, de a párokat ösztönözni kell, hogy a gyermekek érdekében legalább utólag rendezzék a viszonyukat. Nem számon kérni, kioktatni akarják az embereket, hanem szeretetből segíteni; felelősebb, kitartóbb, „áldozatvállalóbb” életre bíztatni.”

„Őrület, nem házasodnak össze az emberek, házasságon kívül születnek a gyerekek!” – riad fel leizzadva éjjelente Rétvári Bence.

A „gyerekek érdekében” legyen kedves mindenki házasodjon össze, természetesen a templomban is.

Én úgy tudtam, hogy az a jó a gyereknek, ha szeretik a szülei, és tisztességesen nevelik, de hála az égnek, Rétvári Bence felnyitotta a szememet, a legfontosabb a gyereknek, hogy a szülei össze legyenek házasodva. Nagyon örülök, hogy a KDNP felelősebb életre kívánja nevelni az embereket, most már tényleg elég volt az „elmúltnyolcév” liberális-szocialista deviáns elhajlásból, be kell tiltani a picsába az abortuszt, az élettársai kapcsolatot, a „család” és a „házasság” szent fogalmak, nem lehet olyan kifejezésekkel csökkentei az értéküket, mint „családon belüli erőszak” vagy „élettársi kapcsolat”.

Csak egy kérdés, Bence!
Vajon végeztetek-e felmérést az ügyben, hogy miért nem házasodnak össze az emberek? Lehet, hasznos válaszokat kapnátok.

A párommal mi már magunkává tettük a „felelősebb életet”, lesz polgári és egyházi esküvő is, igaz, a szemöldököm már Turul szobor seggéig ugrott fel, amikor az első puhatolózó beszélgetés során a pap közölte, hogy kell az igazolás az egyházi adó befizetéséről (what?!) és kötelező a jegyesoktatás, minimum 10 alkalom, ebből egyet tapodtat sem tud engedni.

Jövőre érdekes posztok várhatóak a témában …

Megosztás