Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Orbán-haknival indult a kampány

Szokatlanul korán, másfél évvel a 2014-es választások előtt elindult a kampány, bár az is igaz, egy permanens szabadságharcban nincs külön kampány, minden nap kampány. És még csak most fordulunk rá október 23-ra, az „ünnepre” ….

A tegnapi Naplóban leadott „riportot” egy ideig nehéz lesz alulmúlni. Nem tudom mi volt a koncepció, vajon a TV2 kereste meg a Miniszterelnökséget, hogy elkísérnék Orbánt Ceglédre, vagy fordítva, a Miniszterelnökség kereste meg a TV2-t, de az (x)-et nyugodtan kitehették volna a sarokba. Orbánon és a kampánycsapatán persze nem csodálkozom, tették ami dolguk, politikusként lementek vidékre, pálinka, éneklés, egy kis szántás, lakossági fórum stb.

A TV2 riportja minden szakmaiságot nélkülözött, ezzel az erővel odaadhatták volna a kamerát az egyik testőrnek, aki felvesz mindent, a kamerát meg este hazafelé leadja a Róna utcába a vágónak. Pedig a lakossági fórum a földtörvényről szólt, lehetett volna valódi kérdéseket feltenni, de ezek szerint ilyet egyik fél sem akart.

A beharangozó szerint kemény kérdéseket tettek fel Orbánnak.

Íme, a „kemény kérdések” a riportból. Mind a négy.
Ezt biztos a „Kemény kérdések szemtől-szembe” szemináriumán tanulta.

Melyek lesznek a földtörvény sarkalatos pontjai?
Mit szólna, ha valaki szembejönne velünk a mi sávunkban? Azért kérdezem, mert sokan úgy vélik, mi is fordítva mentünk fel az autópályára, az IMF-tárgyalásokra gondolok, meglehetősen izgalmas vállalkozás, de nagy a kockázta az ütközésnek.
„Elképesztően sokan menni ki külföldre, valahogy muszáj lesz megfogni ezeket a fiatalokat, van bármilyen elképzelésük, hogyan lehet itthon tartani azokat, akikre lehet építeni az országot?
Ez micsoda, hol készült? Azt hittem valamelyik tehetségkutatóra gyakorolt.”  (nézi az nótázó Orbán-videót)
Mire számít huszonharmadikán?

Annyi derült ki az egész riportból, hogy a „külföldieknek coki„, magyar földhöz nem fognak jutni, és „ha két év múlva újra felhatalmazást kapnak a kormányzásra, akkor 6 év múlva itt olyan ország lesz, ahová minden fiatal vissza fog térni„. Ezt mindenki tudja magának dekódolni: most szar, két év múlva is szar lesz, aztán végig négy évig szar lesz, de majd 2018-ban …

Dorogi Gabinak és a Napló szerkesztőségének gratulálok, komoly újságírói munkát öltek bele ebbe a 9 perces riportba.

orbán1.jpg

orbán2.jpg

Megosztás