Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Kedves köszöntő a Pedagógusok Világnapjára

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Művelődési Szervezete (UNESCO) és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) 1966. október 5-én fogadta el a a pedagógusok jogairól szóló, 150 pontból álló határozatot. 1994-ben ennek a döntésnek emléket állítva ezt a napot kiáltotta ki az UNESCO a Pedagógusok Világnapjának.

Ez volt múlt pénteken, ekkor jelentette be Matolcsy a legújabb csomagját, amelynek része a beígért tanári béremelés elhalasztása.

Ennek kapcsán már akkor írtuk, hogy Hoffmann Rózsának illene lemondania, mert vagy tudott erről, de hazudott az MTI-nek/ pedagógusoknak még kedden is, vagy fogalma nem volt róla, és azért totálisan alkalmatlan a posztjára. Az utóbbi, dilettáns vonalat erősíti, hogy Gyuri reggel 9-es bejelentése után, péntek(!) délután negyed 4-kor (!) kiraktak egy cikket a kormany.hu-ra, amelynek címe: „A pedagógusokon múlik a jövő nemzedék sikere és boldogulása”. A cikk beszámol Hoffmann leveléről, amit a Pedagógusok Világnapja alkalmából minden köznevelési intézménynek megküldtek. Egyet mi is kaptunk:

hofflev1.jpghofflev2.jpghofflev3.jpg

Biztos örülnek a levélnek a „kedves Kollégák”, ugye Rózsa?
Pénz nincs, a „fejlettnek mondott” Nyugaton szar pedagógusnak lenni, minden jót kívánok!

Kissé pikáns, mondhatni pofátlan az időzítés….de az i-re a pontot Giró-Szász tette fel, szintén még pénteken. A köztévé Az Este című műsorában a riporter felhozta, hogy 2 pedagógusszakszervezet máris tiltakozást/tüntetést/aláírásgyűjtést jelentett be a béremelés elmaradása miatt. A kormányszóvivő így reagált erre: (13:09-től)

amikor nagy vihar van a tengeren, akkor azt is értékelni kell tudni, hogyha valaki kikötőbe vezet minket, nem biztos, hogy éppen konyakot kell rendelni

A beígért csekély emelés számonkérése = luxusigény. Gratulálunk, András!

Bezzeg Kerényi levelére őrületére van pénz, ugye? Mennyibe is kerül az október 6-a alkalmából kiosztott Nemzeti Hitvallás zsebfüzet az ötödikeseknek, és Alaptörvény zsebfüzet a nyolcadikosoknak? Hamarosan megtudjuk, valaki már benyújtotta az ügyben a közadatigénylést a KiMitTud-on…..

Az magától értetődő, hogy Selmeczi Gabika száján keresztül azt közölte a Fidesz, hogy „megérti a tanárok csalódottságát, hogy csúszhat a béremelésük, az ellenzék kritikáit viszont nem fogadja el”. Hangsúlyozása szerint főleg a szocik legyenek csöndben, ez nem hír.

kövérülősztrájk.JPGViszont ezt ideteszem.

Nagy Piroska végigfotózta a rendszerváltást, ezt a képet is ő készítette.

Fidesz ülősztrájk a Belügyminisztérium Roosevelt téri épülete előtt, 1989. április 27. (videó)

Kövér László.

Aki ma Házelnök, és akinek a javaslatára 2013. január 1-től feláll a házőrség a Parlamentben.

Az a 349 tagú, hivatalosan Országgyűlési Őrségnek nevezett fegyveres testület, amelynek csak a ruhái kerülnek 212,7 millióba, vagyis tagonként kb. 323 ezer forintba. A házőrség személyi juttatásaira és annak járulékaira  pedig 2,1 milliárdot különítettek el.

Vagyis az őrök átlagos havi bére bruttó 407 ezer forint lesz.

Erre van pénz…..

Ehhez képest egy „konyakrendelő” pedagógus  sehol sincs.

pedagogusber.jpg

Megosztás