Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Öt éves a blog

Hát igen, megy az idő, nagyon megy …
öt.jpgEz már az ötödik születésnap … 1826 nap, 3063 poszt, 29,5 millió oldalletöltés, 5 millió egyedi látogató, rengeteg kommentelő és milliónyi komment.

Öt év … fene sem gondolta 2007. szeptemberében, amikor létrehoztam, hogy ez lesz belőle, hiszen ki vagyok én? Egy senki. Ki olvasna a családon kívül? Úgyhogy most egy kicsit meg vagyok hatódva, hogy 5 évet kibírtam, meg hogy Ti is kibírtátok … pár igyekszünk a dolgokat a maguk „szürreális-abszurdvicces-aztakurvaeszemfaszomegáll-ilyennincsbazdmegilyennics” lényegüknél megragadni, ami – valljuk be – ebben az országban azért adja magát.

Voltunk mi már szélsőjobbos, jobbos, balos, fideszes, mszp-s, egyelőre az lmp-s jelző még kimaradt. Nyilván a fekete-fehér, jobbos-balos rendszerbe nehéz belegyűrni, hogy mi tényleg nagy ívben teszünk minden pártra, oldalra, formációra … nehéz minket begyömöszölni a megfelelő fiókba, és ez egyeseket biztosan frusztrál. Ne frusztráljon … semmit nem kell elhinni, amit olvasol, amit mondanak neked, mert annak az ellenkezője is ugyanúgy igaz lehet.
Öt év … ez azt jelenti, hogy 2,5 év az „elmúltnyolcévben” és 2,5 év a NERben. Időben döntetlen, de vajon merre mozdul el a arcbőrvastagság-mérő műszer? 

Elkúrtunk 2 évet Medgyessy Péterrel.
Utána elkúrtunk 2 újabb évet Gyurcsánnyal, aki majd beleszakadt, hogy úgy tegyen, mintha kormányozna.
Majd elkúrtunk újabb 3 évet Gyurcsánnyal, aki öszöd után csak programokat eregetett a szélben.
Majd elment 1 újabb év a szakértői szocialista kormányra.
És most már 2,5 éve megy az újabb elkúrás, aminek persze már más neve van: unortodox politika.

Az elmúlt 5 (10) év egy nagy gigantikus elkúrás, szarkeverés, következmények nélküliség, a dilettantizmus megjutalmazása, klientúra építése-etetése-jutalmazása, sógor-koma-haver szentháromság, törvényesített lopás és kiskapuzás, szétmutyizott ország, keleti bérek-nyugati árak, Londonban már több az ismerősöm, mint Budapesten, liberális jópofiskodás helyett karót nyelt álszent magyarkodás, SZDSZ helyett KDNP, legyen minden „nemzeti”, legyen minden állami, gyerehaza(.org) pörköltet zabálni, gulyáskommunizmus reloaded, öncenzúra, önként és dalolva kell nyalni a kormánynak különben kicsinálnak, a néha-néha felbukkanó jó ötletek rettenetes kivitelezése, MSZMP KB feeling az „elmúltnyolcévben”, MSZMP KB feeling a „NER”-ben, egy ország, ahol egy Szijjártó az árnyékkülügyminiszter, egy ország, ahol Puch László államtitkár lehetett, egy ország, ahol egy Némethné fejleszti a nemzetet, egy ország, ami már önerőből semmit sem tud építeni, zombik minden oldalon, szent tehenek, kettős beszéd, még mindig hülyének néznek minket, elszámoltatás Keller módra, elszámoltatás Budai módra, Demszky boldog nyugdíjasként könyvet ír, Gyárfás kitüntetést kap Orbántól, völgyhidak a betonlobbi miatt, alagutak a betonlobbi miatt, 8:3, Strabag, Közgép, Simicska, Puch, Nyerges-testvérek, lovasnemzet vagyunk, CBA, köcsögmultik, nem kell az IMF, kell az IMF, Hugh Grantnek is megmondjuk, közmunkások, MTVA, alaptörvény, hallgatói szerződés, Diákhitel 2 ami nem is hitel, szinglihordák, Mohácsi Viktória, Kolompár Orbán, minden nő egy szülőcsatorna, kussol-dolgozol-adózol-szülöd a gyerekeket, nincsenek, sosem voltak, és nem is lesznek megszorítások, gyurcsánytakarodj, krízisalap, összefogás az államadósság ellen, választójogot minden magyarnak a Föld nevű bolygón, álamfő … hát csak egy fejből ez az elmúlt 5-10 év. Nagggyszerű …

Mennyi mindent éltünk át együtt itt a blogon… jöjjön egy kis retrospektív válogatás, emlékezetes események, emlékezetes posztok. 154 poszt az elmúlt 5 évből.

FBlogó.jpg
2007. októberében írtuk meg, hogy Győzikét 20 millióra bírságolta az APEH a vagyonosodási vizsgálat után- Mivel ez az ügy még mindig zajlik a bíróságon, így ezzel mindent el is mondtunk hogy mennek ebben az országban a dolgok, és mennyire megváltoztatta a dolgokat a NER. 
Klikkelj rám. Demszky Gábor ez nem választási metró. Tasnádi Péter fényképei. Demszky kirakatja a traktoroknak behajtani tilos táblákat. A tilosban dohányzó képviselők. A Kultiplex ledózerolása. A Kis Vuk. Félbehagyott mélygarázs a Várban (még most sincs kész). Kicsinálták a dugnám blogot. A 200 milliós kormanyszovivo.hu. Tent city. Mindent lopnak az M6-os építkezésről. Hegyen, völgyön zakatol az M6-os. Kocsis István a BKV élén. Göncz Kinga első ötlete. Félidőben a Fővám téri állomás (azóta eltelt még négy év!). Autópályapénzek 8:3 arányban. Első szülinap.

A legendás Szekeres-videó. Az IMF-megállapodás (amiben a magyar kormány vállalta, hogy maximum 80 ezer forint lehet a 13. havi nyugdíj). Fetser. Nincs programja a Fidesznek. Gyurcsány simogat. Költségtérítés. Laspalmas első posztja. Duna szigetek olimpiája. Kőröshegyi völgyhíd. Verók. Fészekrakók. Gyurcsány adóreformja. Gaskó. Tüntetés Hunvaldért. Sukoró. Tom Lantos alapítvány. Ki nem kefélte meg Molnár Anikót? Kormányzati Jósda. Gyurcsány lemondott. Minden idők legjobb két hete: a miniszterelnök-keresés. A válságkezelő-szakértői kormány. A Boldvai-villa. Demszky és hajléktalan. Oszkó-villa. Meggyes Tamás. Krízisalap. Haveri kutya. Margit híd felújítása. Ponton híd. Szalainé Szilágyi Eleonóra. BKV, a színfalak mögött. Nyakó István Csenyétén. Konspiráció. A járulékfizetők lázadása előtt pár órával. A második születésnap.

A reneszánsz Kocsis. Budapesti olimpia. Örökkön örökké: mindig 4 évre vagyunk a 4-es metrótól (még aktuális!). Sláger és a Danubius kicsinálása. Fatuskók. Csikós-nindzsák. Draskovics lemondott. Reggel elítélték, este kitüntették. Kampány. Így lopták szét a BKV-t. Veres Jani Makaón. Sávoly. Nokia-doboz. Ártatlan Hagyó Miklós. Nyakó buszai. Bábolna. Kubatov. A választás. Mindenki az OBV-n röhögött. Szanyi kapitány. Van egy jó hírem Horváth Csaba. NER. Sokszor bánok pénzzel. Schmitt Pál. Biszku Béla. Vis major. Álomsziget. Bikicsunáj. Harmadik születésnap.

Kolontár. Ingyenutazás. Válságadók. AB. Rogán ingatlanbiznisze. A nemzet tolla. Manyup-pénzek államosítása. Nyugdíjvédelmi különmegbízott. West Balkán. Dudoglo Pavel. Chipsadó. Bérmonitoring bizottság. Széll Kálmán. Elvis Budapesten. Lézer Jani. Álamfő. Gyere haza. Dajcstomi. Ének az atomesőben. Összefogás az államadósság ellen. Semjén, a vadász. Alaptörvény. Gyöngyöspata. Szociális kérdőív. Vasutasviktor. Vasútfelújítás. Képviselőből alkotmánybíró. Közmunka. Free Tibet. Koki és saller. Óda a Kormányablakhoz. Ócsa. Alaptörvény Asztala. Kerényi. Negyedik szülinap.

Népszámlálás. 300 forint az euró. Nemzeti Hitvallás. Még több adó. Álsemjén. Kerényi festményei. Mégis IMF. Matolcsy. Nekünk az IMF nem diktál. Azori-szigetek. Szájerné Handó Tünde. Németh Lászlóné. MTVA. Békemenet. Schmitt plágiumbotránya. Gyurcsány Avason. Autósbérlet. Zsiga Marcell és a havi 47 ezer forint. Összefogás koncert. Zöldbárók. Fideszes vasútkiherélés. Ügynöklista. Ángyán. Haverok, buli, kisdoktori. Áder. Telefonadó. Széll Kálmán 2.0. Nemzeti Konzultáció. The crisis is over. Dugódíj. Hugh Grant. Félázsia. A baltás. Előregisztráció.

Vajon mi jöhet még ezután? Egy év múlva kiderül. Tartsatok velünk továbbra is.

Köszönjük!
laspalmas és zero

Megosztás