Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Előregisztrációval a regisztrációért – nem vicc

Két-három hete jót vigyorogtunk ezen a képen, ezen a zseniális paródián, amiben annyi minden benne van az utóbbi 2 évből.

előregisztráció.jpg

Előregisztráció a regisztrációra, fenomenális ötlet!

Ráadásul megcsinálják.

No nem Kecelen és egy nemlétező napon, de lesz előregisztráció. Erről Lázár János tájékoztatott mindenkit, kevéssel azelőtt, hogy megtudtuk, ő irányítja az Információs Hivatalt is.

Jövő augusztusban minden magyar állampolgár, aki szerepel a népesség-nyilvántartásban, kap egy felhívást arra, hogy döntse el, akar-e szavazni vagy sem, ha igen, hogyan akar részt venni a voksolásban – személyesen vagy levélben -, hol akar szavazni – határon belül vagy azon kívül -, majd ezt a dokumentumot visszaküldi – ismertette a menetrendet a fideszes politikus.
   
Ezt követően, 2013. szeptember 1-jétől kezdődik az önkéntes regisztráció, amely a választást megelőző második hétig, azaz nagyjából 2014 márciusának második feléig tart majd. Ez az eljárás a Fidesz szerint növelni fogja a részvételt a szavazáson.
   
A feliratkozás „első vonalhúzása” november-december körül lesz, ekkor kapnak egy visszajelzést az állampolgárok arról, hogy felírták őket, így szavazhatnak, azoknak pedig felhívják a figyelmüket, akik még nem regisztráltak – részletezte Lázár János, megjegyezve, hogy a feliratkozók névjegyzéke 2017-ig fix, vagyis ez alapján bonyolítják majd például a helyhatósági választást és az időközi voksolásokat is.”

Tehát jövő augusztusban, mikor mindenki szabin van, strandol, nyaral, kertészkedik, fagyizik, egyszóval igyekszik jól érezni magát, elfelejteni a gondokat, akkor majd (a nyomdászok nagy örömére) hoz a postás egy levelet az Államtól, amit kitöltve vissza kell küldeni. Életszerű…
Ráadásul 8 hónappal (!) a választás előtt.

Elég nyilvánvaló, hogy a választók létszámának csökkentése a cél, de persze az ellenkezőjével magyarázzák:

„A feliratkozás bevezetésének indokaként a politikus megerősítette: a határon túli új magyar állampolgárok – akik körülbelül félmillióan lehetnek addigra -, a Nyugat-Európában munkát vállaló magyarok – legalább 250-300 ezren – és a leszármazói jogon magyar állampolgárrá váló emberek – akiknek száma jelenleg megbecsülhetetlen – voksolása csak így bonyolítható le.
   
Kifejtette továbbá azt is, a terveik között szerepel, hogy megkönnyítsék a fogyatékkal élők 600 ezres közösségének szavazását. Esetükben szerinte pozitív diszkriminációra van szükség.
   
Összegzése szerint a 2014-es választáson a jelenlegi 8 millió helyett 8,5-9 millió, választójoggal rendelkező állampolgárral lehet számolni.

Az új választási eljárási törvény – amely egységesen tartalmazza majd az összes voksolás szabályát – várhatóan jövő hétfő este kerül az Országgyűlés elé, kikérik róla az Alkotmánybíróság véleményét, így decemberben megszülethet az új jogszabály, és 2013. január 1-jén hatályba léphet.”

Meglátjuk, hogy az AB mit szól hozzá, csodát ne várjon senki.
Inkább az Alaptörvényen módosítanak, de lesz feliratkozás.

A Hír24 megkért pár kormánypárti képviselőt, hogy indokolja meg a dolog szükségességét:

„ezt most kapcsolja ki”

Megosztás