Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ordas nagy hazugság

Tényleg nem értem … 

Lehozatnak a pártsajtóval olyan kamulistát, amitől összehúgyozzák magukat a fideszes-kdnp-es mezei képviselők, akik az egész IMF-tárgyalásokról annyit tudnak, mint Önök, kedves olvasók: vagyis semmit. A szűk vezérkar összekacsint, hiszen a pontokat ők maguk írták össze, egy-két szivar és néhány üveg Bock bor társaságában.
A miniszterelnök felolvas pár pontot, „Félelem és reszketés Sárváron„, kuss van, hát persze hogy mindenki beáll a miniszterelnök mögé: nem leszünk gyarmat, nekünk ilyen áron nem kell védőháló hitel védőháló, sűrűn vetik a kereszteket, „csak az IMF-pontjaitól mentsen meg a Miniszterelnök Úr minket”.

Hiába írja meg egy órán belül a teljes online sajtó, hogy az IMF sosem „diktál” semmilyen „pontot”, hanem arra törekszik, hogy a kölcsönadott pénz vissza legyen fizetve, ehhez pedig a kölcsönt kérő ország állít össze valami koharens gazdasági pályát, már nem számít, a hazugság kiszabadult a palackból, az esti Híradóban a 3 millió nyugdíjas döbbenten nézi, hogy „a gonosz IMF elvenné a nyugdíjukat„, de ezt Orbán Viktor a saját (pocakos) testével védi …
(Don’t forget: arról a pártról van szó, amelynek vezetői képesek még most, 2012-ben is azt mondani, hogy micsoda geci volt a Bajnai, hogy elvette a 13. havi nyugdíjat.)

Az már sokkal kisebb hullámot ver fel, hogy az Index lehozza az IMF-levelét, amit július végén írtak, amikor elrepültek. És amely levélre a kormány részéről nem válaszolt senki. Életfogytos bűnözők elengedése meg az akkumulátorok feltöltése elsőbbséget élvezett. A levélben szó sincs semmilyen „halállistáról”, hanem csak annyi van röviden, hogy mindennek az ellenkezőjét kellene csinálni, mint amit Matolcsy művel. Anti-unortodoxia. Hát persze hogy nem válaszolt a levélre senki, mit válaszoljanak? Adják fel a foggal-körömmel-teljes mellszélességgel védett unortodox gazdaságpolitikát? Már csak 6 hónap és Simor megy, random fideszes megy az MNB élére. Onnantól pedig már csak 1 évet kell kihúzni a választásokig …

Az IMF-et nem rázta meg a tegnapi fordulat: 2010-ben elzavarták őket, 2011 októberében hirtelen újra visszavárták őket, 9 hónapig még a tárgyalásokat sem tudták elkezdeni, a tárgyalások előtt és alatt a kormány olyanokat húzott, amitől mindenki csak pislogott (tranzakciós adót a jegybankra), most meg még be is mutatnak nekik? Hát elnézést, de ki akar itt pénzt kitől? Nem az IMF szeretne mindenáron hitelt adni Magyarországnak …

168 órán belül a diplomácia teljes csődje, ordas nagy hazugságok, teljes morális megsemmisülés. Merjünk buták lenni. Nem kell merni, megy az könnyedén.

A NOL-nak elmesélte egy kormánypárti képviselő, mi is történt szerda délelőtt Sárváron:

Nincs olyan 10 pontos IMF-„horrorlista”, mint amilyen a Magyar Nemzetben megjelent. Orbán Viktor ült a pulpituson az asztalnál, maga elé vett egy levelet, azt, amit az IMF hagyott a kormány számára, miután július 25-én elutazott Budapestről a delegáció. Ez az a levél, amelyet az Index is ismertetett. A miniszterelnök ezt olvasta fel, ismertette a képviselőkkel. Végigfutott az általánosabb megállapításokon, a különböző ajánlásokon, és azt mondta el pontokba szedve, ami kiolvasható, azonosítható volt az IMF-levélből. Tehát, ahol az szerepelt, hogy szociális kérdések, azon a ponton a miniszterelnök azt olvasta ki, hogy akár családi pótlék csökkentés is lehet az ajánlásból. Ahol pedig a nyugdíjrendszer átalakítása szerepelt, azon a ponton a nyugdíjcsökkentést azonosította. Orbán Viktor megállt egy pillanatra, és úgy fogalmazott: „van itt vagy 40 kiolvasható pont”, de a miniszterelnök megállt a tíz pontnál.

Tudjuk, hogy a politikai mocskos egy dolog, de még saját (!) képviselőinek is fapofával hazudik, mert a céljait ez szolgálja, akkor mi, egyszerű állampolgárok mire számíthatunk? De azért küldi a leveleket meg a pörgeti a konzultációkat.

Ráadásul, pontosan tudta, hogy nem évek/hónapok múlva derül fény erre az ocsmány színjátékra, hanem még aznap, órákon belül. Ahhoz gyáva volt, hogy csak simán nemet mondjon az IMF-nek, kamu listát eszkábáltak össze, hát ez tényleg a legalja. A Szent Koronát nem akarja magának Lagarde asszony?

Ez egy demokratikus európai állam. A nemzetközi jog szabályait nem titkos megállapodások szerint alakítják, hanem ahogyan azok írva vannak, nyilvánosan.” – mondta ugyanez az ember 72 órával korábban.

Olyan nagy a nyilvánosság, hogy a szemünket vakítja.

Bár szívesen végigmennék a „horropontokon” Orbánnal, hogy melyikkel mi a problémája, de hát minek? Nincs értelme.

De azért pár apróság:
Biztos sokan örülnének bruttó 200 ezer forintos fizetésnek. Az most 131 ezer nettó. Tudjátok hány nyugdíjas van, akinek nagyobb a nyugdíja, mint 130 ezer forint?

nyug.jpg417 ezernek.

Minden hetedik nyugdíjasnak több a nyugdíja, mint az átlagfizetés.

Miért ne lehetne pár kategóriában nyugdíjat csökkenteni?  Oh wait … ez 417 szavazó, aki az államtól kapja a pénzt. Elnézést, hogy ilyen buta gondolat suhant át a fejemen … nekik is mehet az inflációkövető emelés. 
Körbeszopnám a munkahelyemet egy inflációkövető emelésért.

Ingatlandó: Ugye az „nincs” mert a Zemberek nem szavazták meg. Nos, úgy „nincs”, ahogy nincs tandíj sem. Viszont egyre több önkormányzat vezet be kommunális adót, nekünk most küldték a 2. féléves csekket. Zuglóban a 46 nm2-es lakásunkra annyi kommunális adót fizetünk, mint Schmitt Pár a kettő darab II. kerületi 300 nm2-es villájára összesen. Ez igazságos? 

Olyan, tényleg ördögtől való és mélyen elítélendő dolgokra már ki sem térek, mint: „bürokrácialeépítés” (megvédjük a munkahelyeket!) vagy az „önkormányzatok kiadásainak csökkentése” (legyen mit költeni a bázisnak). 

Hajrá Orbán, hajrá Matolcsy, nem leszünk gyarmat, irány félázsia, be egyenes Örményország és Azerbajdzsán közé, ott a helyünk.
Az „elit” már megvan hozzá.

Megosztás