Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Beszámoltak

Régen volt már hátrafelé mutogatás a kormánypárt részéről és a Magyar Nemzet címlapján, ezért úgy kellett már, mint egy falat kenyér, a tegnapi sajtótájékoztató, amin Budai Gyula, Lázár János és Giró-Szász András az elszámoltatást értékelte.

budailazargiro.jpg

 (fotó: fidesz.hu)

Amit sokan nem EU-konform módon, tábortűzként, utcabálként képzeltek el vágyálmaikban, de józan ésszel is tömeges letartóztatást, bilincsben vitt MSZP-sekkel teli híradót vártak, és emiatt (is) ikszelték a narancsot a szavazófülkében, az valami egészen más lett. Valami langyos, lagymatag izé. Viszont legalább a PR-ja jó. Kormánybiztosa és honlapja is van.

Az elszámoltatást Papcsák Ferenc kezdte, majd 2010 őszén vette át Budai Gyula a kormánybiztosi posztot. A 2010. november 9-étől kezdődő, 2012. augusztus végéig tartó időszak mérlege:

(figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas számok következnek!)

– 1442 ügyet vizsgáltak

– 110 nyilvános vizsgálati jelentés

– 61 büntetőfeljelentés, ebből
                               – 30 ügyben még folyik a nyomozás
                               – 7 vádemelés

– 47 személyt gyanúsítottak meg

– 39 személlyel szemben emeltek vádat

Nem egy sikertörténet így elsőre, sőt sokadjára sem. 1442 ügyből 7 vádemelés az például konkrétan 0,48 %-os eredmény, de ha a 61-et nézzük, akkor is csak 4,23% jön ki. Ez nagyon karcsú.

siker2.jpg

Természetesen a szart is tudják csokivárként kommunikálni, efelől ne legyenek kétségei senkinek.


Az általunk végzett munka kifejezetten jogi munka volt, mely teljes mértékben sikeresnek tekinthető.
– húzta alá Budai Gyula.

0,48 %. Nulla-egész-negynennyolc! Teljes mértékben sikeres, a vak is látja.

„A kormánybiztos elmondta, számos esetben előfordult, hogy bűncselekmény megalapozott gyanúja nem állt fenn, ezekben az esetekben a vizsgálati jelentést az adott minisztériumnak vagy miniszternek küldte el további intézkedés céljából.”

Ezt kifejthette volna bővebben: ha bűncselekmény megalapozott gyanúja nem állt fenn, milyen további intézkedés lehetséges?

„Az elmúlt két év tapasztalata, és a vizsgálatok igazolják, a korrupció az előző kormányzat ideje alatt rendszerszerűen működött; rendszerszerűen történt az uniós és nemzeti források lenyúlása – szögezte le Budai Gyula.”

Akkor miért csak 61 feljelentés, és abból 7 vádemelés született?

„Lázár János elmondta, hogy a kabinet úgy ítéli meg, hogy eredményesen zárta le a két kormánybiztos az elszámoltatás feltáró munkáját. A hátralévő munka a rendőrség, az ügyészség és a bíróság feladata.”

61 feljelentés, vagyis 4,23%. Eredményes, a vak is látja.

„A Fidesz kétharmados parlamenti többségéhez vezető politikai folyamatokban a korrupciónak, a korrupcióról alkotott társadalmi képnek meghatározó jelentősége volt – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. Nyugodtan mondhatjuk, az a népi vélekedés, amely szerint a szocialisták szétlopták az országot, ezen dokumentumokból rendszerszerűen megrajzolható, meggyőződésünk szerint igazolható – jegyezte meg a politikus. Lázár János leszögezte: azok is felelősséggel tartoznak, akik hagyták, hogy a hazai és uniós forrásokat, valamint az állami vagyont „így lopják szét 2002 és 2010 között„.”

Itt alighanem a Fideszre célzott, akik a kérdéses időszakban, vagyis az „elmúltnyolcévben” nem sok feljelentést tettek, inkább csak a híveiket tematizálták a szocik lopásaival.

„Lázár János arra is felhívta a figyelmet, hogy több dolog is akadályozta az elszámoltatást. Egyrészt az, hogy a szocik körbesírták Nyugat-Európát, másrészt az, hogy az ügyekben nagyrészt az összes dokumentum eltűnt. Ez utóbbit hamarosan kivizsgálják.”

Hihető, hogy takarítgattak maguk után a szocik, de akkor milyen vizsgálatok és mit bizonyítanak? Zavaros…. 8 év nyilvánvaló kuplerájból (Margit-híd, Völgyhíd, Megyeri-híd, 4-es metró, M6-os alagutak, Kormányzati Negyed, EKF, 40 cm-is kilátó és más EU-s pályázatok, stb stb) csak maximum 37 ügyben van bizonyíték? Tényleg? Hihetetlen…

„Arra az újságírói kérdésre, mit szól ahhoz, hogy A Gazdasági Versenyhivatal (GVM) eljárást indított több magyarországi kereskedelmi lánc ellen, mert feltételezik, hogy a görögdinnye értékesítésénél megsértették a versenykorlátozó megállapodás tilalmát, Budai Gyula úgy válaszolt, „Magyarország jogállam, mi tiszteletben tartjuk a Gazdasági Versenyhivatal eljárását.””

LOL, mindezt bele a kamerákba, 2 héttel a „Mit tud velem csinálni a GVH? Vagy a kormánnyal?” –performansz után. Elismerésem, de tényleg.

„Egy másik kérdésre, miszerint érkezett-e a kormányhoz Nyugat-Európából vagy az Egyesült Államokból olyan nyomás, hogy Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök ellen ne induljon eljárás, Lázár János azt válaszolta: „igen, természetesen volt ilyen kérdés, nyomás, tájékozódás és olyan befolyásolási kísérlet, amely arról szólt, hogy a szocialista párt kapjon bármiféle védelmet, immunitást”.”

Természetesen az amcsik ezt azonnal cáfolták, így 1:1, két állítás áll szemben egymással, az igazságot meg úgysem tudjuk meg soha.

„Azzal összefüggésben, hogy bizonyítottság hiányában megszüntette a Központi Nyomozó Főügyészség a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, országgyűlési képviselő ellen hivatali visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozást az úgynevezett Sukoró-ügyben, Lázár János azt mondta: ha Nyugat-Európában egy volt miniszterelnöknek olyan papírja van, hogy nem bűncselekmény, hanem bizonyítottság hiányában szünteti meg az ügyészség az ellene zajló nyomozást, akkor az befejezi a közéleti tevékenységét.”

De ez itt ugye nem Nyugat-Európa….

Azért jó kis műsor volt, csak vérszegény.

gyurcsanyhugh.gif

Megosztás