Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A pénzért bármit

2004: Ramil Safarov, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem azerbajdzsáni hallgatója egy baltával meggyilkolta az örmény diáktársát. Hazájában hős lett, mert örményt ölni szerintük kurva menő.

2006: A magyar bíróság életfogytiglanra ítélte Ramil Safarovot. Azerbajdzsán folyamatosan kérte a férfi kiadatását, de ezt a magyar állam mindig elutasította.

529540_10151060876761093_91389487_n.jpg2012 július: „Orbán Viktor Azerbajdzsánban: szorosabb együttműködés a Kaszpi-tenger térségével.”

2012 július:  „Az azeri gazdaságfejlesztési miniszterrel tárgyalt Szijjártó Péter kétnapos bakui látogatása során.”

2012. augusztus 23: A Figyelőnek a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz közel álló forrás úgy nyilatkozott, hogy Azerbajdzsán 2-3 milliárd euró értékben vásárolhat 2-3 éves futamidejű magyar államkötvényt. Ez az összeg fedezné hazánk idei évre tervezett devizakötvény-kibocsátásának nagy részét.

2012. augusztus 25: „Örmény civilszervezetek közleményben tiltakoztak a Magyarországon elítélt és büntetését töltő azeri baltás gyilkosként elhíresült Ramil Safarov esetleges kiadatása ellen.”

2012. augusztus 31: Ma a KIM az azerbajdzsáni kérésnek eleget téve a elítélt gyilkost átszállította Bakuba, mivel „az azeri minisztérium arról is tájékoztatta a KIM-et, hogy Safarov ítéletét nem alakítja át, hanem az ítélet végrehajtását közvetlenül folytatja a magyar ítélet alapján.

Alig hogy megérkezett az elítélt Bakuba, az azerbajdzsáni elnök, Alijev kegyelembe részesítette Safarovot.

Az örményeknek meg kell érteniük, hogy ez Azerbajdzsán következő győzelme. Safarov Azerbajdzsán hőse.” – olvashatjuk a lelkes nyilatkozatokat az APA hírügynökség oldalán.

Safarov, percekkel ezelőtt: „I’m ready to serve my state and people”:

Ramil Seferov Bakida 310812.jpg

Nyolc évig nemet mondott a minisztérium a kiadatási kérelemre, ám éppen most – nyilván teljesen függetlenül a kormány egyéb érdekeitől –  rábólintott, és villámgyorsan le is bonyolították a hazaszállítást.

Értjük mi, hát persze hogy értjük …

„Gazdasági érdek” > örménygyilkos.

Szép.
Nagyon szép.

Remélem Navracsicstől Orbánig mindenki jól fog ma is aludni, hogy kiengedték egy életfogytos gyilkost, mert már csak egy kibaszott Borat-klón diktátortól remélhetnek pénzt, mivel a hárombetűs intézményre továbbra is szarunk.

Friss
Örményország megszakítja kapcsolatait Magyarországgal.
Majd árnyék-külügyminiszterünk elsimítja. Oh wait … az a Szíjjártó.

(Azt hiszem nem lesz nálunk egyhamar Serj Tankian / System of a Down koncert.)

Friss 2:
Nagy tömeg ünnepelte a Magyarország „keleti nyitását” Jerevánban:
Szép munka János, szép munka Tibor!

 

Megosztás