Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A politikus nyáron is politikus

Július 12-től szeptember 12-ig szünetel a parlamenti ….hopp, majdnem munkát írtam, de ez azért erősen túlzás lenne, szóval maradjunk annyiban, hogy ülésezés. Bár ez sem fedi teljesen a valóságot, mert nem mindenki ül, valaki kivonul, vagy egyszerűen be sem megy. De jobb nem jut eszembe, marad az ülésezés.

Emiatt a szünet miatt „sajnos” kevesebb a téma, de mára „szerencsére” jutott valami: a Blikk megírta, hogy a képviselők a nyár 2 hónapja alatt is megkapják a megszokott juttatásaikat, vagyis a tiszteletdíj  + választókerületi pótlék + lakhatási támogatás hármast.

A lap megkérdezte a két nagy pártot, hogy mivel nem kell bejárni a Parlamentbe és Budapestre, nem gondolkodtak-e azon, hogy az elvileg erre kapott pótlékot és támogatást (ami a költségtérítésből lett emlékezetes módon) ne vegyék fel, legalább részben.

Természetesen nem okoztak csalódást, nemmel válaszoltak.

„– A szocialista politikusok nyáron járták az országot, kampányoltak, lakossági fórumokat tartottak – mondta a Blikknek Török Zsolt, az MSZP szóvivője, aki szerint képviselőik nyáron is megszolgálták fizetésüket.”

Szerintem nem is értette a kérdést. Másodszor meg ha egy szocialista politikus kampányolni akar, akkor arra ott van a szocialista párt pénze.

„- A képviselői munka nyáron sem szűnik meg, a választók képviselete egy teljes embert kíván egész évben – tájékoztatta a Blikket a Fidesz frakció sajtóosztálya.”

Hm, ez egy elég szép válasz a sok polgármester-képviselővel kapcsolatos kérdésekre, köszönjük.

A Jobbik és az LMP válaszát még kíváncsian várjuk, és persze Lecsófőző Ferencét is szívesen elolvasnánk.

Megosztás