Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Rózsa virít a lécek mellett

Nehogy valaki is elfelejtse, hogy minden szép és jó, senkit se kapjon el a negatív hangulat, az NFÜ tájékoztató kampányt indított.

„A cél az, hogy a lakosság kézzelfogható eszközökön keresztül szembesüljön az eddig megvalósult uniós támogatások felhasználásával.”

Az EU-s pénzek hasznosításáról egyébként kötelező tájékoztatást nyújtani, és az óriásplakátozás helyett, amit a szocik nagyon profin nyomtak 2,5 éve, pont „véletlenül” a választások előtt, a Fidesz kitalált valami ütősebbet.

szamok.jpg„Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) nyáron a közterületeken szól a lakossághoz, hét nagyvárosban hét egyedi térinstallációt építenek fel.” (honlap, Facebook)

Az elsőt, amely az oktatás területén végrehajtott fejlesztéseket mutatja be, csütörtökön adták át Veszprémben. A kormányt Hoffmann Rózsa képviselte.


„Most, amikor a második világháború utáni időszak legnagyobb gazdasági válságát éli át a világ, a 2010-ben hivatalba lépett magyar kormány ennek ellenére eltökélt a nemzeti köznevelési és felsőoktatási rendszer megújítása, versenyképessé tétele iránt”

A 2508-as szám az oktatás területén már befejezett fejlesztéseket jelzi, amelyek az ország egészében, az alap-, közép- és felsőfokú oktatási intézményeiben valósultak meg” – fejtette meg a szám jelentését Dr. Hoffmann Rózsa, aki kiemelte: „közös erővel iskolákat újítottunk fel és akadálymentesítettünk, lecseréltük a tanintézetek régi eszközparkját és energetikai felújításokat is végeztünk. Ezen felül egyetemek és főiskolák részesültek uniós támogatásban, amelynek köszönhetően a hallgatók magasabb színvonalú oktatást kaphatnak. Az oktatásra szánt Új Széchenyi Terves forrásokat a Kormány egységes stratégiai szemléletmód mentén célzottabban és hatékonyabban használja fel, aminek köszönhetően kiemelt hangsúlyt kapnak azok a területek, ahol az előző kormányzati ciklus idején elenyésző támogatásban részesültek a rászoruló intézmények. Az ÚSZT pályázatainak átfogó célja, hogy megteremtsék az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges feltételeket: minőségi, versenyképes, a gyakorlati munkákban is majdan jól hasznosítható tudást biztosítsanak és létrehozzák az oktatás infrastrukturális hátterét.”

 

Most pedig a fotó következik…

Remélem, mindenki felkészült. Íme:

 

hintabagoly.jpg

Az „Oktatás hintáját”, vagy más néven az óriási hintabaglyot Szőke Gábor Miklós szobrász és Huszár András építész készítette, az Új Irány Csoport és a Hellowood tagjai. Az installáció különlegessége, hogy csak közös erővel, összehangoltan, egyszerre lehet lengésbe hozni a hintát, amely így a csapatjátékra és a közösen elérhető sikerekre is megtanítja a gyerekeket. A bagoly a bölcsességet szimbolizálja, a szobor funkcionálisan hintaként működő része a tanulás szórakoztató időtöltésére utal.

Werkfilm:

 

„Az országban eddig összesen 130 milliárd forintból valósultak meg oktatási fejlesztések” – mondta Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kommunikációs vezetője, aki ezt a hintabaglyot csak az első érdekes elemének nevezete az Új Széchenyi Terv kampányának, ígérete szerint lesznek még meglepetések.

Ebben már csak azért is biztosak lehetünk, mert további témák még az egészségügy, a közlekedés, a turizmus, a képzés, a vállalkozásfejlesztés és a környezetvédelem területén megvalósított eredmények.

Úgy izgulok, hogy az egészségügyben vajon milyen számra büszkék, hogy a közlekedés”fejlesztést” Fónagy vagy Völner reklámozza-e majd, és hogy ugye a vállalkozásfejlesztést Lászlóné helyett dr.Nyerges állatorvos úr fogja eldicsekedni?

Ahogy Balsai István képviselő mondta:

„Elviselhetetlen számokkal, elviselhetetlen tényekkel szembesülünk naponta, és mit tesz a kormány? 100 millió forintot dob ki az ablakon reklámokra – taglalta a fideszes politikus. Felhívta a figyelmet: ennyi pénzt szórnak el haszontalanul, miközben a gazdasági mutatók a mélypont alatt vannak! Gondoljunk csak az eddig húzóágnak tekintett építőiparra: egyetlen hónap alatt 10 százalékos esést kellett végignéznünk – hívta fel a figyelmet.

Azt azonban megígérem: mindez nem marad büntetlenül, ez a pénz is az elszámoltatandó összegek közé kerül.” (2010.január 18.)

 

Megosztás