Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Pozitív időjárás-előrejelzést!

Az nem meglepő, hogy Matolcsy megmagyarázza és próbálja pozitív színben feltüntetni a recessziót. Ezt vártuk tőle, ez ő.

A NER-ben semmi sem lehet rossz vagy negatív!
Minden adat csak Nézőpont kérdése!
A tündérmesékben a pohár mindig tele van, a magyar változatban is legalább félig!

Az NGM alá tartozó idegenforgalmi szövetség is úgy érezte, hogy ezt a Fidesz-hírlevéltől a kormányzati honlapon át a pártsajtó címlapokig mindenhol jelenlévő központi pozitív szemléletet a turizmus érdekében is alkalmazni kell, méghozzá …………az időjárás-előrejelzésekben. Nem vicc.

Ennél groteszkebb sajtóközleményt nem sokat olvasni, minden sora kincs.

Állásfoglalás a borús hangú időjárás-előrejelzések ellen
2012-08-13 11:04

“Komoly lehűlés jön, elromlik az idő, nem számíthatnak semmi jóra a nyaralásukat vagy szabadtéri programot tervezők” – hallhattuk, olvashattuk ismét az elmúlt napokban a magyar médiában.

Pedig nem ártana jobban odafigyelni azokra a sokmillió eurós, vesztes meteorológiai perekre Európa más országaiban (Nagy-Britannia, Hollandia stb), melyekről a tudósítások sokszor ugyanezekben a médiumokban, pár sorral vagy perccel később megjelentek. A Magyarország turisztikai helyszíneit, attrakcióit és vállalkozásait tömörítő Magyar TDM Szövetség szerint nem ártana perek nélkül is odafigyelni egymásra, így a rendkívül nehéz helyzetben lévő hazai turizmus, turisztikai szolgáltatók érdekeire.

Mennyivel figyelmesebb – és nyelvileg is izgalmasabb – lenne például végre arról tudósítani, hogy „az enyhülő hőségben végre lehetőség nyílik izzadságmentes városnézésre“ vagy „egyre több kalandpark és érdekes túraút várja a sportolásra kiváló időben a magyar családokat“, eső esetén pedig „izgalmas múzeumok, színházi és zenei előadások, megfizethető gasztronómiai élmények segítenek átvészelni az égi áldást“, hangsúlyozták.

A Szövetség szerint, aki úgy gondolja, hogy a Balaton (történelmi- és fürdővárosaink, falvaink, borvidékeink stb) csak hétágra sütő Nap esetén nyújtanak kellemes kikapcsolódást, annak tényleg csak felületes ismeretei vannak hazánk természeti-kulturális kincseiről, szabadidős lehetőségeiről.

A Magyar TDM Szövetség közleményében a hazai turisztikai szolgáltatók nevében arra kéri a média munkatársait, hogy egysíkú és elijesztő fogalmazásukkal ne járuljanak hozzá ahhoz, hogy honfitartásaink a négy fal közé vagy bevásárlóközpontokba tervezzék hétvégéiket.

Téved, aki médiahackre vagy hőgutára gyanakszik.

Teljesen komolyan gondolják.

Megosztás