Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Budai Gyula bevallotta

Korábban már írtunk a teljesen véletlenül egységes dinnyeárról, ami ugye nem volt kartell, csupán az összes áruháznak ugyan a szám jutott az eszébe dinnyeárnak, egy kis kormányzati rávezetés után, természetesen.

budai01.jpgMost Budai Gyula államtitkár a Csongrád megyei gazdakörök fórumán a következő kijelentésre ragadtatta el magát:

Azzal vádoltak meg engem a szocialisták, hogy kartelleztünk. Igen, kartelleztünk, a magyar termelők érdekében. Két év alatt 11 ezer hektárról 5 ezer hektárra csökkent Magyarországon a dinnyetermő terület. Mi vissza akarjuk állítani a korábbi termőterületet, ami csak úgy lehetséges, hogy a termelő ne csak az önköltséget kapja meg, hanem legalább 15-20 százalék haszna is legyen a terméken. A Gazdasági Versenyhivatal is azt mondta, hogy én kartellezek. Igen? És akkor mit tudnak velem csinálni? Vagy a minisztériummal? Vagy a kormánnyal?

Epic 100% NER, köszönjük Gyula, ebben tényleg minden benne van. Csak úgy süt a jogállam tisztelete. Biztos jól jönnek a GVH-nak az ilyen kijelentések.

És ez az ember volt az elszámoltatási kormánybiztos.
Budai Gyula szerint neki, vagyis az államnak jogában áll áthágni a jogszabályokat, ha a Zemberek érdekében teszik. A hivatal meg bekaphatja, tövig, oszt’ csókolom.

Persze a gazdák sem jártak jól, hiszen annyi kézen megy át a dinnye, hogy a három-négyszeresére drágul, mire megvásároljuk. De a nagykereskedők jól járhattak, végül is ez is több a semminél. Ja, hogy ez egyik nagykereskedő véletlenül fideszes képviselő? Még jobb.
Az emberek egy másik, sokkal nagyobb csoportja drágábban vette idén a dinnyét. És? Akkor mit tudunk csinálni? Vagy a minisztériummal? Vagy a kormánnyal?

Nagyon tetszik az unortodox árpolitika, tök szuper lesz, hogy személyesen Budai Gyula fogja diktálni az árakat.
Bajban vannak a tejtermelők? Holnaptól 300 forint a tej!
Bajban vannak a sertéstartók? Holnaptól 2000 forint a comb!
Bajban vannak az almatermesztők! Már dolgozunk rajta, ősszel indul az új „kampány”, amivel „a korábbi, egyébként sikeres dinnyekampányt kívánja folytatni a tárca, és a cél az, hogy a lehető legjobb áron értékesíthessék a magyar almatermést.

A NER új mottója: „Nem az emberekkel fizettetjük meg a válságot, de a drágább dinnye még belefér!

Megosztás