Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Az erőből értő félázsiai ellenforradalmi származékoknak fel kell iratkozniuk

Ezzel a címmel elég jól sikerült Orbán Viktor eheti beszédeit összetömöríteni. Biztos megegyeztek Matolcsyval, hogy amíg „Tündérmese” Gyuri nyaral, addig Orbán helyette is nyomja a hülyeséget, gondolom majd fordítva is így lesz. (Eddig tökéletesen teljesítette a feladatot Viktor.) Így is lesz.

Megtudtuk, hogy 88 után ismét ellenforradalmi kísérletek zajlanak, a NER-ben ezek szerint ha valaki nem ért egyet, akkor az ellenforradalmár. Jó tudni. A 89-es Orbán azért most biztos köpött volna egyet a földre.

Megtudtuk, hogy olyan nagy a válság, vagyis a támadás az ország ellen, hogy az is lehet, hogy nem sikerül a demokráciaként közismert rendszer keretén belül elhárítani, de semmi gond, az okos, előrelátó Vezetőnk több lépéssel előrébb jár, és keresi, kutatja, mire lehetne lecserélni a demokráciát, ha az IMF-EU bombázói megjelennek a Kossuth tér felett.

Hála istennek, azt is elárulta a Miniszterelnök úr, hogy „az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség származék, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de kell egy központi összefogás, ami az ország történelmi tapasztalataiból is levonható”. (Videó a beszédről 1:15-től az ominózus rész).

Persze szívesebben lennénk Skandinávia, de ezek szerint Észak nem cél, sokkal inkább Ázsia.

Gyurcsány hasonló megszólalásokért külön-külön is lógott volna, legalább is Selmeczi Gabi fennakadt szemmel ájult volna el, hát hogy lehet Mária és Szent István népét lefélázsiázni?!

Amúgy minden a tervek szerint halad, egyre szarabbak a közvélemény-kutatások eredményei, a héten először olvashattuk, hogy elképzelhető, hogy egyik párt sem lesz képes egyedül megszerezni az 50%-ot 2014-ben, így igazán meg sem lepődhetünk, hogy elértünk a következő fázisig: valóban bedobták az előzetes regisztrációt.

A várakozásokkal ellentétben nem az előzetes regisztráció lenne a választáson való részvétel feltétele, hanem a feliratkozás. Ez abban különbözik a regisztrációtól, hogy aktívabb részvételt igényel a választótól. A feliratkozásra az elképzelés szerint a teljes választási ciklus alatt lehetőség lenne, egy adott időpontig, például februárig.

Egy másik elnökségi tag elismerte, hogy magyaros elnevezésre törekedtek, a feliratkozással ugyanakkor az a cél, hogy ne a bizonytalanok, hanem a biztos pártválasztók döntsék majd el a választást.

Arra felvetésre, hogy ezen a módon sokan kiszorulhatnak a két hónappal későbbi voksolásból a Fidesz ügyvezető elnöke úgy reagált: az életben is vannak fontos határidők, amiket minden körülmények között be kell tartani. Több európai országban is hasonló rendszer működik.

Köszönjük hogy magyaros nevet adtak neki, igazán rendesek. A határidők, és a tervezés pedig valóban fontos dolgok, hiszen ha ők is évekig tervezték a kormányzást, a kormányprogramot, akkor annyi igazán elvárható cserébe az állampolgároktól, hogy betervezzék a szavazást. Nehogy esetleg hirtelen felindulásból döntsék el, hogy akarnak-e egyáltalán szavazni.  

Orbán még annyit tett hozzá Kósa szavaihoz, hogy „csak arról van még vita, hogy a feliratkozók számára kötelezővé tegyék-e a részvételt a választáson.

Természetes a következő, még szarabb közvéleménykutatás után a Fidesz egyre inkább hajlani fog a kötelezővé tétel felé, azután már csak azon lesz vita, hogy milyen büntetés érdemeljen az, aki nem megy el a kötelező szavazásra.

És még csak 2012 van … hol van még 2014?

Kérdés: ha már nagyon-nagyon rossz eredményekről értesül Viktor, akkor vajon megfontolják, hogy csak egy pártra lehessen kötelezően szavazni? Félázsiában nem szokatlan, és szép magyar hagyományokat is fel lehet mutatni, lehetne mondjuk a kidolgozást Pozsgay „Hazafias Népfront” Imrére bízni.

Amúgy Kósa szokás szerint ordasat hazudik, mert Európában kurvára nem szokás feliratkozni. Az USA-ban valóban van egy hasonló rendszer, de ott 1, nincs központi nyilvántartás, és 2, akár  a választás napján is fel lehet iratkozni a névjegyzékbe, és 3, ez sem minden államban van. (Részletesen hogy hol milyen előzetes regisztrációk vannak itt olvashattok.)

Egy kis nosztalgia:

304771_10151054217164183_1702296014_n.jpg

Megosztás