Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Simicska nagy taktikus

Le a kalappal, de tényleg.

Némi pénzért, elegánsan rondított bele a Népszava és az MSZP kapcsolatába:

közgepnepszava.jpg
(fotó: Kettős Mérce)

A Népszavát a a Népszava Lapkiadó Kft. adja ki, melynek 2008 óta a Svájcban bejegyzett TGD Intermedia SA a többségi tulajdonosa (2005-2008 között az MSZP-s kötődésű Editorial Vagyonkezelő és Tanácsadó Kft. volt a tulajdonos), illetve kisebb részesedése van benne a szerkesztőség dolgozói által alapított egyesületnek. A nyomtatott sajtó válsága őket sem kímélte, ezt súlyosbítja a Fidesz-kormányzás, így nem veti fel a pénz az újságot, az újságírók fizetése rendszeresen csúszik.
A svájci tulajdonosnak többször is tőkekiegészítést kellett végrehajtani a folyamatos mínuszban lévő kiadónál, első alkalommal 2010-ben, 73 millió forinttal emelt törzstőkét, majd 2011-ben 28 millió forintos tőkejuttatással segítette ki a Népszava Lapkiadó Kft.-t. A lap kiadója ennek ellenére három éve folyamatosan negatív mérleggel zár, 2009-ben 171,6 millió, 2010-ben 150,6 millió, tavaly pedig 13,6 millió forintos mínuszt könyvelt, miközben árbevétele is csökkent.” (Hvg)

Egy ilyen féloldalas hirdetés náluk durván 800.000 forint, ami elég szép összeg ilyen helyzetben.

Németh Péter főszerkesztő a hvg.hu-nak azt mondta, „a Simicska-cég egy hirdetést rendelt meg, de elképzelhető, hogy több reklámra is igényt tartott volna”.  Azzal kapcsolatban, hogy a szerződést pontosan ki kötötte és melyik fél bontotta fel, Németh annyit mondott, „mivel egy hirdetést rendeltek meg, nem volt mit felmondani”. Azt biztosra vette a főszerkesztő, hogy a Közgép többet nem reklámoz az MSZP-s lapban, a közleményében pedig arra utalt, hogy az együttműködés már meg is szakadt.

Naná, mert elég nagy visszhangja volt, a párthívek háborogtak, a hozzánk hasonló cinikusok meg röhögtek rajta.

Németh Péter így magyarázta a bizonyítványt:

Közgép

Megjelent egy hirdetés a Népszava keddi számában, ami persze – ismerve a mai kormányzat erőfeszítéseit – önmagában is meglepő. De: ez a hirdetés a Simicska-birodalomból származott; a Margit híd felújítását reklámozta. A Közgép megrendelte, a Népszava leközölte. Ahogy ez normális országokban szokás. Ám ez nem egy normális ország. Tudom, jól tudom, hogy az sem normális, ahogy a Közgép gyarapodik, nyeri el sorra a különböző pályázatokat. Ezt a Népszava sokszor megírta és folyamatosan meg is írja. Ennek ellenére – láss csodát – most a Népszavában költött el egy kis pénzt a Fidesz-kormány favoritja.

És mi, vessenek meg érte, nem ugrottunk félre a pénz elől. Miáltal lehetőséget adtunk mindazoknak, akik azonnal elméleteket gyártanak, konfabulálnak, s teszik ezt a tények ismerete nélkül. Schiffer András például, aki magáról azt gondolja, hogy ő bizony másként politizál, azonnal, a lehető legrosszabb reflexszel, MSZP-Fidesz összeborulást sejtet (hogyan is lettek meg a 2010-es választások idején az LMP kopogtató cédulái ?), mások egyenesen a Népszava lefizetéséről cikkeznek. Szomorú történet ez, annál is inkább szomorú, mert megint csak Simicska nyer vele: nem nálunk költi el a pénzét…

Németh Péter /”

De hiába minden, az MSZP totál kiakadt.

Mi köze a Népszavának a Közgéphez?!

mszp.hu – 2012. július 25. 17:29

Az MSZP értetlenül fogadta, hogy a szociáldemokrata értékeket eddig következetesen közvetítő Népszavában megjelent a Fidesz-közeli Közgép hirdetése. Pláne azután, hogy a lap számos alkalommal – és teljes joggal – kritizálta a Fidesz és a gazdasági holdudvarához tartozó oligarchák nemzetellenes tevékenységét.

A Népszava azon döntése, amely szerint a Közgéppel való bárminemű kapcsolat fenntartása egy baloldali szellemiségű sajtóorgánum számára ma Magyarországon megengedhető, felháborító és megmagyarázhatatlan.  Egy magát szociáldemokratának valló lap semmiképp sem vállalhat közösséget fideszes oligarchák cégeivel.

Az MSZP elhatárolódik attól, hogy a Népszava teret engedett a Közgép hirdetésének. Felszólítjuk a lap vezetőségét, hogy azonnal szüntessen be minden gazdasági és egyéb együttműködést az említett érdekcsoportokkal!

Ellenkező esetben törölje fejlécéről a szociáldemokrata jelzőt, mert érdemtelen annak használatára.

Lukács Zoltán,
frakcióvezető-helyettes”

Nos, vitathatatlanul a nap vicce, hogy az MSZP-nek erkölcsi aggályai vannak, pláne pénzzel kapcsolatban.

Ráadásul a Margit-híd felújítását ők bízták a kettő pályázó közül az olcsóbb, de az eredetileg tervezett költségekhez képest még így is dupla összegű ajánlatot benyújtó Mh 2009 Konzorciumra (a másik pályázó a Vegyépszer volt), melynek tagjai: Strabag-MML Kft., A-Híd Építő Zrt., Közgép Zrt…..

Csak jelentették a pártlapban, hogy kész a meló, problem?

De adok egy tanácsot ezeknek a piknik és konfetti szellemi szintjén döcögő idiótáknak: ha a tulajdonunknak tekintett újságnak kevés a pénze, akkor nem a párttagokat kell előfizetésre buzdítani, hanem a saját zsebünkbe/pártkasszába belenyúlni, hogy ne legyen ilyen malőr, hogy egy kis apróért lefekszik az ellenségnek.

Megosztás