Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Őselemek az új logók

Új arculatot és logókat adtak az MTVA csatornáinak:

„Egy innovatív megoldással valamennyi nézőnk szereplőjévé válhat műsorainknak, vagyis a televíziózás közösségi cselekvéssé válik. A közmédiában egy közösség alkotó személyiségének tekintjük a nézőt. Arra fogunk törekedni, hogy az internet, a webkettő és az applikációk világával a fiatalokat is elérjük. Olyan tartalmat állítunk elő és juttatunk el a fiatalokhoz, amelyek alakításában személy szerint rájuk is számítunk. Milliók érezhetik meg, hogy a televízió nem tőlük távol létezik, hanem velük együtt válik teljessé. Ez a mi missziónk, a közösségi televíziózás és rádiózás megteremtése:

Az arculatot egy letisztult képi világ jellemzi, amely a természetből indul és mindennapjainkból is merít. A négy őselem – a tűz, a víz, a föld, a levegő – , vagyis az élet jelenik meg a szimbólumokban. A logók alapja a kör. Ez az ősi, szakrális jel a végtelen egység, a folyamatosság, a teljesség szimbólumaként évezredek óta jelen van az egyetemes emberi kultúrában” –  Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója.

„A közmédia a képek mögött egy filozófiát és egy értékválasztást is képviselni kíván. A képi elrendezésről szólva azt mondta, az aranymetszés ősi arányrendszere alapján készült, a teret a Leonardo által ábrázolt vitruviusi arányok szervezik, de a tervező a természetet is segítségül hívta akkor, amikor a Fibonacci-számok alapján rendezte be a képeket.” – szintén Böröcz.
    
A nézők számára péntektől látható logókat egy performance keretében mutatta be a közmédia.
Nincsenek szavak:

A logók a Médiafika blogról:
logó.jpg
És Szarvas mester máris átalakította egy kicsit, így azért már valósághűbb:

szarvas.jpg

Megosztás