Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Győzelmi jelentés

Erős kontenttel vonul el nyaralni az ország két koponyája, Matolcsy „rengeteg terve van még a fiókjában” György és maga Orbán Viktor.

Matolcsy a szokásos, csütörtöki Heti Válaszos pubijában a szokásosnál elborultabb írással jelentkezett. Úgy néz ki, hogy a Boldogságkutató Műhely végigfuttatta a számokat, és megvan az eredmény: 2030-ban leszünk boldogok!

2010-ben új korszakot nyitottunk. Úgy döntöttünk, elérjük azt, amire ötszáz éve nem voltunk képesek: fejlett, gazdag és boldog európai nemzetté válunk. Azt láttuk a világban, hogy a történelmi felzárkózás célját 15 és 25 év között érték el a sikeres nemzetek. Ha ennyi idő alatt nem ment, már nem is sikerült.

Döntésünk szerint a 2025 és 2035 közötti időszakban kell elérnünk a felzárkózást, különben elakadunk. Nem a semmiből indulunk, ezért 20 évet adtunk magunknak a cél eléréséhez: 2030-ra szeretnénk elérni az akkori európai fejlettséget és életminőséget.”

Én most nyugodtam meg végleg, annyira örülök, hogy Matolcsyék annyi vargabetűs gazdaságpolitikai manőver után végre DÖNTÖTTEK!
És már csak 18 év.
Hamar elrepülnek ezek az évek … 

Gyuri nem kegyelmez, még a nyaralás alatt a lehető legtömörebben foglalta össze az elmúlt két évet:
A régi világ sem tétlen: eddig két nagy támadást védtünk ki. Az első támadás 2010 nyarától 2011 közepéig tartott, a második 2011 őszétől 2012 tavaszáig. Az elsőben úgy tűnt, a költségvetési hiányról, a bankadóról és a Nemzetközi Valutaalapról szól a csata. De nem. Arról szólt, hogy a hazai politika képes-e visszaszerezni a pénzvilágtól a nemzeti döntésekhez szükséges szabadságot. A másodikban úgy tűnt, a végtörlesztésről, a jegybanki függetlenségről és a demokráciáról szól a csata. De nem. Arról szólt, hogy a pénzvilág képes-e eltávolítani egy szabadon választott miniszterelnököt államcsőddel, bankpánikkal és politikai államcsínnyel.”

Szegény Matolcsyt teljesen bekebelezte a „háború”, idáig úgy gondoltam, hogy a háborús retorika a keménymag lelkületének olajozására szolgál, és esténként a szivarszobába jókat kacarásznak a napi kommunikációs lózungokon, de most elbizonytalanodtam: mi van ha tényleg komolyan gondolják, hogy „háború”, „támadás” meg „államcsíny” zajlik?

Vajon ebben a háborúban milyen jelzőt kap majd az aláírandó IMF-hitel, a készenléti, nem amit Orbánék akarnak? A „pénzvilág fegyverletétele”?

Sokak szerint az első csata volt a döntő, mások szerint a második. Egyetlen hadjárat ez, mint az 1914-1945 közötti hosszú brit-német világháború.1940. május 10. után vagyunk: az ellenfél már nem győzhet, de még mi sem nyertük meg a szabadságharcot. Előttünk van még két nagy támadás. Mindig a következő csata a döntő.” – fejezi be gondolatmenetét Matolcsy.

A kérdés már csak az, hogy mi vagyunk a hitleri Németország és a pénzvilág a Szövetségesek, vagy fordítva? Mindenesetre Gyuri már tudja, hogy még két támadás lesz, ami akár még be is jöhet, hiszen a 2014-es választásokig méh 2 szilveszter lesz, amikor a részeg brókerek visszamennek majd dolgozni, illetve megtámadni Magyarországot…

Orbán a Facebookon, egy videóüzenetben tudósított a győzelemről.
 

Hát ilyen egy győztes hadvezér? Napifix szerint a „se átélés, se meggyőződés – az állólámpa mögötte lelkesebb.”

Persze kicsit összezavarták a Zembereket, Matolcsy szerint még nem győztünk, Orbán szerint pedig már igen … most akkor melyik?
A Nemzeti Konzultációs kérdőívek pedig nagyon nem gyűlnek, ha már személyesen Orbánnak kell kérlelni az embereket, pedig a NER-ben mindenkinek tudnia kellene mi a dolga ….

Megosztás