Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Bátorítson titeket az alaptörvény!

Az érettségizők idén egy vaskos, szép kiállítású kötetet, Magyarország alaptörvényének díszkiadását kapták az oktatási államtitkárságtól, és egy szép levelet az államtitkár asszonytól.
Egy könyv 10 ezer forint és 90 ezren érettségiztek … hoppá, hát itt is eltapsoltunk 1 milliárdot. Aprópénz.

Úgy vélem, ismét egy nagy klasszikus született:
„Bátorítson (az alaptörvény) a hazához való hűségre akkor is, ha nem könnyű itt élni, és nagy a csábítás, hogy anyagi javakért, akadálymentes karrierért elhagyjátok.”

IMG_20120702_122835.jpg

Mekkora lehetőség van ebben a csodálatos mondatban!

A munkaügyi központban:
Kedves munkanélküli! Ismét nem tudunk Önnek semmilyen állást kínálni, de bátorítson az alaptörvény a hazához való hűségre akkor is, ha nem könnyű itt élni és nincs munka!

A közmunkásnál:
Kedves közmunkások! Sajnos a heti bér ismét csúszik, ráadásul az államkincstár most számolja a tranzakciós adót, de bátorítson az alaptörvény a hazához való hűségre akkor is, ha nem könnyű itt élni!

A nővéreknek:
Kedves nővérek! Tudom, hogy megint üres a raktár, mert nincs olyan partnerünk, akik hitelbe szállítana nekünk, az új munka törvénykönyve sem kedvező rátok nézve, de tudjátok …. bátorítson az alaptörvény a hazához való hűségre akkor is, ha nem könnyű itt élni!

Sőt, a legendás „Az erő legyen veled!” mintájára akár köszönésként is lehetne használni:
Bátorítson az alaptörvény!
„Téged is, polgártárs!”

Kedves Rózsa!

Rengeted ember van, aki nem aranykanállal a seggében született és/vagy nem fidesz közeli az apukája/anyukája, normális fizetés és karriert szeretne, ugyanis – és ez lehet hogy ez meglepő lesz Önnek – pénzből élünk, és csak egy életünk van. A levelet biztosan megköszönték azok a fiatalok, akiknek bekavartak január végén, akiknek a szakjait lenullázták, illetve hogy pontosak legyünk, államilag nem teljesen finanszírozottá alakították, így kénytelenek külföldön tanulni, vagy súlyosan eladósodni (Diákhitel 2). De hát Önök még azt sem képesek felfogni, hogy a Diákhitel az egy hitel …

Amúgy Hoffmann Rózsát minimum elővenném az emigráció nyílt buzdításáért, hiszen egy átlagos érettségizőnek még a sorok között sem kell olvasnia, annyira egyértelmű: anyagi javakért és akadálymentes karrierért el kell hagyni Magyarországot …

Never forget:
Nyilvánvaló, hogy aki most tizenkettedikes, és decemberig nem nagyon tanult fizikát, kémiát, biológiát, az ebben az évben nem fog változtatni, de azt nem zárom ki, hogy akinek idén nem sikerül a felvételi, és nem akar diákhitelt felvenni, egy évet az életéből arra szán, hogy természettudományos tárgyakat tanuljon.” – Hoffmann, 2012.01.20.

Az emberi elme azért eléggé univerzális, nem nagyon hiszek abban, hogy a tehetség csak egyoldalú, sokan átmehetnek másik pályára.” – Hoffmann, 2012.01.20.

A magas külföldi megélhetési költségek miatt számítok arra, hogy jelentősen megnőne azok száma, akik külföldi egyetemekre mennek tanulni, de ez sem lenne baj, hiszen változó világban élünk, ahol nagy a mobilitás.” – Hoffmann, 2012.01.23.

Egy nagyon kézenfekvő példán lehet megvilágítani, mondjuk a közgazdászképzésben megtanítják a diákokat az adóelkerülési technikára. Ezután egy hallgató elmegy a NAV-hoz vagy a Pénzügyminisztériumba és ott ezeknek a kiskapuknak a bezárására használja a tudását, akkor teljesen indokolt, hogy az adófizetők pénzéből ezt visszatérítik. Ha ő elmegy egy olyan céghez, amely kihasználja ezeket a kiskapukat, az egyáltalán nem logikus, hogy azt miért kellene az adófizetőknek finanszírozni.” – Dux László, helyettes államtitkár, 2012.01.24.

Sajnos vannak, akik nem tisztelik az ajándékba kapott nagy értékű alkotást …

alkotmány.jpg

Megosztás