Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ne ülj a lépcsőre! – üzeni ez a kedves város a lakóinak és a turistáknak

Játsszunk egyet!

Négy európai várost rejtettünk el a képeken:

CameraZOOM-20120619201631096.jpg

london.jpg

roma_spanyol_lepcso_2.jpg

cologne_cathedral.jpg

A négy európai város közül az egyik nem kíván befektetni egy magas nyomású mosóba (44 ezer HUF) és közmunkásba (havi 47 ezer HUF), aki minden reggel lemosná a lépcsőket, és összeszedné a szemetet (éves költség: kb. 600 ezer HUF).

Helyette takaros acélkerítést emeltek, remekül időzítve a nyár és a turistaidény kezdetére.

Sőt, mintha erre a feladatra mintha már lenne egy fővárosi cég, aminek takarítani kellene a várost … semmi baj, nem kell takarítani. Vár, Nemzeti Múzeum, Hősok tere … lépcsők, lépcsők mindenhol.

„NE ÜLJ A LÉPCSŐRE!” – üzeni ez a kedves város a lakóinak és a kedves turistáknak, akik valami bohó szeszélyből kifolyólag úgy döntöttek, hogy ebben a városban költenék el az eurójukat.

Melyik ez a 4 város?

Szépen felújították a Bazilika előtti a teret, erre nem odaszokik a sok barom, meg a sok kecsege turista?!
Hát ezért feccöltük bele a milliárdokat?
Hogy odaüljenek?!
A lépcsőre?!
Hogy jól érezzék magukat?!

De hát szemetelnek!
Hangoskodnak!
Kilötykölik a bort!

Ágyúval verébre – kerítést körbe, ez a megfelelő megoldás!

Kapitalizmus Kapitány, a méltán népszerű, ámde sajnos Londonba emigrált tumbász kolléga a mikroblogján a következőt írta:

„A Szent Pál katedrálisnál mindig hippifeszt van a lépcsőn. Sőt, január-februárban volt valami Occupy-os viccelődés, és a Cityben sátrakat állítottak fel a hippik, a St. Paul’s lépcsője és kis udvarán, ott kempeltek hónapokig zavartalanul. Magyarországon amúgy ez alapvető problémamegoldási kérdés: nem értünk valamit = tiltsuk be.

Hát ha már építesz valamit a Népnek, akkor a karbantartásról is kell gondoskodni. Ahányszor elmegyek a St. Paul’s előtt, mindig KETTŐ db. kukáscsávót látok, akik megállás nélkül szedik a szemétcsipeszeikkel a trasht az utcáról és söprik a teret. Nyilván mivel óriási a tömeg, ezért ezt kell is, bár azt is meg kell jegyezni, hogy itt azért nem divat a szemetelés sem, de legalábbis nem olyan mértékben, mint máshol. Ja és a St. Paul’s 1 km-es körzetében mindennek ellenére kb. 4 db kuka van összvissz. Az, hogy elkerítsenek valamit, nem is tudom, ilyen kb. tényleg csak a Buckingham palotánál van, bár ott is azóta van körbeszögesdrótozva az oldalsó kerítés, amióta valaki bemászott és eljutott egészen Böske hálószobájáig kezet csókolni a lédinek.

Arcpálma és nincsenek szavak.

De azért várjuk a turistákat!!!

(A fotót saját kezűleg készítettem, mert nem hittem el amit az Urbanistán olvastam, és a Szabadság tér felé éppen útba esett a Bazilika. Ja, és a meccs is kurva szar volt!)

Megosztás