Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Lesz vizsgálat, de nem olyan

A MÁV-videóban oly sokat emlegetett Völner Pál, a fejlesztési minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, hogy nincs szükség parlamenti vizsgálatra az internetre feltett szakszervezeti videó miatt, mert „ha mindenre, aminek annyi valóságalapja van, mint a szakszervezetek által nyilvánosságra hozott videónak, bizottságot hoznának létre, akkor azok felemésztenék a parlamenti munkát.” A videofelvétellel kapcsolatban azt mondta: a szakszervezetnek meg kellett volna keresnie a tárcát az „igazolatlan állítások” ügyében, nem kellett volna a felvételt feltennie az internetre.

Szemét szakszervezet! Hogy képzeli?!

Mivel legjobb védekezés a támadás, délután kiadta a minisztérium A Közleményt.

Lesz vizsgálat.

Na persze nem a videó tartalma, hanem a nyilvánosságra kerülése miatt, és nem a parlamentben, hanem a MÁV-nál meg Dóka ex-munkahelyén, a KTI-nél. De lesz.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium visszautasítja a rágalmakat

2012. június 11. 15:28

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium határozottan cáfolja azokat a valótlan állításokat, amelyek szerint a tárca a korábban megnyitott vasúti mellékvonalak bezárását tervezi. A tárca visszautasítja azokat a kijelentéseket és nyilatkozatokat, amelyek a minisztérium vezetőinek szavahihetőségét megkérdőjelezik.

Kizárólag magánvéleményt fogalmazott meg az a szakértő, aki a Vasúti Dolgozók Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Start Zrt. közötti egyeztetésen vett részt, 2012. június 8-án.

Az említett egyeztetésen a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem volt jelen. Az ott elhangzottak stílusa és tartalma mind politikailag, mind szakmailag, mind erkölcsileg elfogadhatatlan, ezért attól teljes mértékben elhatárolódik a tárca.

A Közlekedéstudományi Intézet szakértőjének munkaviszonya megszüntetésre került. Az intézet munkatársa megfigyelőként vett részt az egyeztetésen és kizárólag a menetrend-szerkesztéssel kapcsolatos kérdésekben volt illetékes tájékoztatni a jelenlevőket, mandátuma csakis erre vonatkozott. Kijelentései nem felelnek meg a tárca szakmai és politikai álláspontjának.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyúttal határozottan visszautasítja az érintett szakszervezet eljárásmódját, amely során egy belső, szakmai háttérbeszélgetésről készített, megvágott videofelvételt a jelenlévők előzetes tájékoztatása és jóváhagyása nélkül nyilvánosságra hozott.

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár ezért a MÁV Start Zrt. és a Közlekedéstudományi Nkft. vezetőihez fordul annak érdekében, hogy vizsgálják ki az egyeztetés pontos körülményeit.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium továbbá határozottan visszautasítja azokat a valótlan állításokat, amelyek az egyes vasútfejlesztési projektekkel kapcsolatban a felvételen és a sajtóban elhangzottak és pusztán pártpolitikai érdekeket szolgálnak. A tárca továbbra is határozottan azt kéri, hogy amennyiben bárki visszaélésről vagy jogszerűtlenségről szerez tudomást, tegye meg a szükséges bejelentéseket az illetékes hatóságoknál.

A tárca a következő napokban megteszi az ügyben indokolt jogi lépéseket.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)

 

Őszintén, ki számított másra?

 

Megosztás