Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Módosító javaslatban kellett kijavítani a képviselőt

Itt van nekünk Menczer Erzsébet, fideszes képviselő, Óbuda reménysugara. Menczer a Kulturális és sajtóbizottság tagja, az ő neve alatt került megszavazásra a médiatörvény módosítása, ami érinti a folyamatban lévő Médiatanács-Klubrádió meccset, bár Karácsony Gergő szerint nem is Menczer írta a módosítót.

Menczer Erzsébet kezdeményezte, hogy a Szovjetunióba elhurcolt magyar politikai raboknak és kényszermunkásoknak is legyen emléknapja. Tegnap meg is szavazta az országgyűlés.

A magyar társadalom 80 százalékának fogalma sincs a XX. századi magyar történelemről” – jelentette ki Menczer Erzsébet, amivel egyet is értünk, bár a Fidesz azt ígérte, hogy májusra feláll a Nemzeti Emlékezet Bizottság és most már tényleg megkezdődik a múlt feltárása, de a Fidesz még be sem nyújtotta az új szervezet felállításáról szóló törvényjavaslatot.

Menczer javaslata:

menczer.jpg

Azonban a képviselők nem ezt, hanem az emberi jogi bizottság módosító javaslatát szavazták meg, amely szerint a koholt vádak alapján száműzöttek közül csak az 5-25 évre ítéltekre emlékezik a nap.

Akit csak egy-két-három-négy évre hurcoltak el, azokra nem emlékezünk, rendben van, legyen így. Biztos van értelme, csak én még nem vagyok képes befogadni …

menczer2.jpg
Viszont a bizottsági módosító indoklása hatalmas oltás:menczer3.jpg

A magyar társadalom 80 százalékának fogalma sincs a XX. századi magyar történelemről” …
Maximálisan egyetértek ezzel képviselőasszony, javaslom, Ön is forgassa szorgalmasan a 8. osztályos történelemtankönyvet, mielőtt újabb emléknapot tetszik kitalálni …

Megosztás