Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Nem iszik, nem nevet

A parlamentre vonatkozó sarkalatos törvényt április közepén szavazták meg, ami alapján a házelnök a háznagy mellett rendészeti jogkört is kapott: fegyelmi jogkörében kizárhat vagy felfüggeszthet képviselőket, akik nem felelnek meg a „házirendnek”.

Az új jogkört ki máson is tesztelhették volna le legelőször, mint Novák Elődön, akit Lezsák Sándor kitiltott egy törvény vitájáról, mert Lezsák szerinta tárgytól eltérően beszélt a Kubatov Gábor nevével fémjelzett listázásról.” Eltért a tárgytól, a szemtelenje!

Ezután jött a május 8-i ülésnap, amikor Latorcai János alelnök úr sasmadár módjára szántotta végig szemével a padsorokat és a páholyokat, mígnem egyszer csak megakadt egy a szeme az egyik páholyon:

Láttunk már alvó, kötögető, játszó, újságot olvasó képviselőket, láttunk szemetelő, hiányzó, káromkodó, bohóckodó képviselőket, de ez egyelőre még nem probléma, csak az a szakértő hölgy, az ne csinálja nekünk itt a feszkót a páholyban!

Remélem legközelebb a házelnök úr nem lesz ilyen kedves, hogy csak verbálisan figyelmezteti az Országgyűlés tekintélyét súlyosan romboló ásványvízkortyolást, hanem kivezetteti a hölgyet az Őrezreddel és meg is gumibotoztatja a Kossuth tér közepén, elrettentő célzattal!

„ELNÖK: Köszönöm szépen, államtitkár úr.

Fölhívom a 2-es páholyban világossárga kardigánban helyet foglaló szakértő hölgy figyelmét, hogy önnek nincs lehetősége ott ülve bármilyen folyadékot fogyasztani vagy enni, úgyhogy ennek megfelelően tisztelettel kérem, hogy tartsa be az országgyűlési törvényből önre eső dolgokat. (A szakértő hölgy nevet.) Nagyon szépen megkérem, hogy ne is kritizálja, még csak mosollyal sem mindazt, amit mondok, mert akkor kénytelen leszek az országgyűlési törvénynek megfelelően önt onnan a páholyból eltávolítani, és kérem ezt a továbbiak során is figyelemmel lenni. (A szakértő hölgy továbbra is nevetgél.) Úgy gondolom, egy szakértőtől külön elvárható, hogy ha bejön az Országgyűlésbe, akkor olvassa el előtte, hogy mi vonatkozik rá viselkedési szempontból. Ezt különösen ajánlom önnek. […]”

 

Megosztás